Bakan açıkladı: Yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaz tatiliyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Selçuk, "Telafi eğitimi düzenlemesi kısmi ve hızlandırılmış bir 'telafi' sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir." ifadelerini kullandı.

Bakan açıkladı: Yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu değil
Bakan açıkladı: Yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu değil
GİRİŞ 16.04.2020 04:30 GÜNCELLEME 16.04.2020 14:49
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Genel Kurul'da kabul edilen Telafi eğitim düzenlemesi ile ilgili, dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkmasının söz konusu olmadığını söyledi.

 

 

Bakan Selçuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 61
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaz tatili kısıtlamalı hocam ayıp ediyorsunuz. 1 ay kısıtlamanın 2 ay yeter sonra telefi edilir.. öğrenciler çalışmalı
    Cevapla
  • Müberra 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli Eğitim bakanımız herşeyi düşünür kimse dert etmesin.
    Cevapla
  • Mualla 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bitmiş gibi yaz tatili kısaltılabilir diye kanun çıkarırsanız milletin aklı karışır,siz önce Eylül de okullar açılabilecek mi buna kafa yorun.Bir tane vaka kalsa hiçbir veli çocuğunu okula göndermez isterseniz yazın üç ay okul açık olsun .
    Cevapla
  • ne anlamalıyız 4 yıl önce Şikayet Et
    durum olağanüstü. olağanüstü durumlarda normal kararlar beklenmez. bu dönemi hiç yapılmamış kabul edip, gelecek dönem telafili sistemle başlanabilir. belirsizlikleri ortadan kaldırmak lazım. bırakın çocuklar bir de evlerde ders stresi yaşamasınlar. Hayat zaten onlar için yeterince zor geçiyor. Yetişkinler gibi değiller onlar. Yerlerinde duramayan çocukları biz evlere kapattık. sınav sınıfları hariç yaz tatilini erken başlatmak bu stresi bir nebze de olsa azaltabilir.
    Cevapla
  • İlhan Ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım Devlet okulları eğitimi sıfırdı. Özel okula gittik şubattan beri eğitim yok. senetler ödeniyor. internetten eğitime devam ne güzel. vatandaş olarak eğitimi eleştiriyorum. Sınavlar ne olacak muamma. hep devletin görevlilerini dinliyorsunuz. nolur bir de vatandaş olarak beni dinleyin dert çok. tüm paralarım eğitime gidiyor, yine de elde bir şey yok. param kadar adam olduğumu geç anladım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı