Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu kimdir? Sedat Tellaoğlu Corona virüs nedeni ile hayatını kaybetti!

Türk ve Avrupa Üroloji camiasında saygın isimlerinden Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu, Corona virüs (Covid-19) nedeni ile 85 yaşında İstanbul Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti. Peki Sedat Tellaoğlu kimdir? İşte başarı dolu özgeçmişi

Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu kimdir? Sedat Tellaoğlu Corona virüs nedeni ile hayatını kaybetti!
Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu kimdir? Sedat Tellaoğlu Corona virüs nedeni ile hayatını kaybetti!
GİRİŞ 17.04.2020 11:27 GÜNCELLEME 23.07.2020 16:10

Türk ve Avrupa Üroloji camiasında saygın isimlerinden Prof. Dr. Sedat Tellaoğlu Corona virüs nedeni ile hayatını kaybetti. 85 yaşında olan ve İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Tellaoğlu, 1983 yılında İstanbul'da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık etti ve böbrek naklinin kurulmasında önemli adımlarda öncü olmuştu.


 

PROF. DR. SEDAT TELLİ OĞLU KİMDİR?

Türk ve Avrupa Üroloji camiasında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu 27 Mart 1935 yılında Kıbrıs'ta doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs'ta tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelerek burada tıp öğretimini tamalayan Tellaoğlu, bir süre İngiltere'de görev aldıktan sonra üroloji ihtisasına 1966 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümünde başladı.

 

İSTANBUL'DA İLK BÖBREK NAKLİ GERÇEKLEŞTİREN EKİBE BAŞKANLIK YAPTI!

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen prostat biopsisi, Tellaoğlu’nun uzmanlık tezi olurken, uzmanlığında İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Bölümünü kuran üç hocanın en genci olarak Türk tıp tarihinde müstesna bir yer edindi.

Tellaoğlu, 1983 yılında İstanbul'da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık etmiş ve böbrek naklinin kurulmasında önemli adımlarda öncü olmanın yanında, Türkiye’de Androloji ve Pediatrik üroloji bilim dallarının kurulmasında da önemli rolleri oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi