Bakkal ve benzinlik marketleri açık mı? Sokağa çıkma kısıtlamasında açık olan iş yerleri!

Koronavirüs önlemlerinin görüşüldüğü Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18-19 Nisan’da hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı. Sokağa çıkma yasağının tekrarlanmasının ardından vatandaşlar marketlerin ve bakalların açık olup olmayacağını araştırıyor. Benzinlik marketleri ve bakkallar açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgenin detayları…

Bakkal  ve benzinlik marketleri açık mı?  Sokağa çıkma kısıtlamasında açık olan iş yerleri!
Bakkal ve benzinlik marketleri açık mı? Sokağa çıkma kısıtlamasında açık olan iş yerleri!
GİRİŞ 19.04.2020 12:32 GÜNCELLEME 19.04.2020 12:32

Dünyada ve Türkiye’de koronavirüs vakalarının artış göstermesinin ardından ülkemizde  önlemler genişletilmeye devam ediyor. 11- 12 Nisan tarihlerinde  İçişleri Bakanlığı tarafından 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen Kabine Toplantısının ardından bu hafta sonu da (18-19 Nisan) sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar sokağa çıkma yasağı süresi boyunca bakkal ve marketlerin açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki 18-19 Nisan tarihlerinde bakkallar açık olacak mı? İşte İçişleri tarafından yayınlanan genelgenin detayları ve açık olan iş yerleri…

 

 

BAKKALLAR VE BENZİNLİK MARKETLERİ AÇIK OLACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaptığı açıklamada fırınların açık olduğunu, kendi araçlarıyla ekmek dağıtmaya devam edeceğini açıklamıştı. Açıklamasının devamında “marketler açık değil.dedi. Sokağa çıkma yasağı boyunca ( 18-19 Nisan ) bakkal ve marketler kapalı olacak. Yayınlanan genelgede Valilikler ve Kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonları çalışmaya devam edecek. Akaryakıt istasyonlarında bulunan alışveriş alanları kapalı olacak.

31 İLDE DENETİM YAPILACAK!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saat 21.00 itibariyle kapalı olması gereken market, bakkal, fırın, büfe akaryakıt istasyonu içerisinde bulunan alışveriş alanlarında denetim yapılacağı belirtildi. Alınan kararlara uymayan iş yerleri ve vatandaşlara adli ve cezai işlem uygulanacak.

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIK OLACAK YERLERİ DUYURDU!

Sokağa çıkma kapsamında açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar ;

-Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamül ruhsatlı işyerleri.

-Sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin üretiminin yapıldığı işyerleri.

-Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler.

-Huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri

-Valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri.

-Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler

-PTT, kargolar dağıtım şirketleri.

Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak'ta bu hafta sonu (18-19 Nisan) sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI!

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı