Abdülkadir Selvi'den çarpıcı yazı: Ülkenin cumhurbaşkanı bu aracın içinde can vermişti

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Hükümete geldiğimizde bu ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu” sözüne hatırlatarak çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Sosyal medyadan başlatılan karalama kampanyasına cevap veren Selvi, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hastaneye götürüldüğü ambulans fotoğrafını paylaştı. Selvi, "Ülkenin cumhurbaşkanı bu ambulansla ve bu sedye ile taşındı" dedi.

Abdülkadir Selvi'den çarpıcı yazı: Ülkenin cumhurbaşkanı bu aracın içinde can vermişti
Abdülkadir Selvi'den çarpıcı yazı: Ülkenin cumhurbaşkanı bu aracın içinde can vermişti
GİRİŞ 23.04.2020 15:17 GÜNCELLEME 23.04.2020 23:56
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hükümete geldiğimizde bu ülkede doğru dürüst ambulans yoktu" sözü üzerine sosyal medyada bazı kesimler sosyal medyadan linç kampanyası başlattı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği dönemlerle ilgili çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle: 

 

BAZEN BİR KARE YETER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışında, “Hükümete geldiğimizde bu ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu” dedi ya, vay bunu söyleyen sen misin... Sosyal medyadan bir kampanya başlattılar. Cumhurbaşkanları da eleştirilir, ancak bunun bir seviyesinin olması lazım.

Burada ambulans vardı/yoktu tartışmasına girecek değilim. Bazen sayfalarca yazının anlatamadığını bir kare fotoğraf anlatıyor. Dün merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Çankaya Köşkü’nde kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye götürüldüğü ambulansın fotoğrafını yayınlamıştım. Ambulanstan çok cenaze aracına benzeyen araçta acil müdahale için gerekli tıbbi donanım bulunmadığı için Özal’a müdahale edilememişti. Ülkenin cumhurbaşkanı neredeyse bu aracın içinde can vermiş, Hacettepe Hastanesi’nde hayata döndürülmeye çalışılmıştı.

 

 

Söz bitsin, artık fotoğraflar konuşsun istiyorum. O nedenle yazımı burada kesip Cumhurbaşkanı Özal’ın taşındığı ambulansın içinden bir kare ile şimdiki ambulanslarımızın içini paylaşmak istiyorum. Ülkenin cumhurbaşkanı bu ambulansla ve bu sedye ile taşındı. Takdir sizin...

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 174
  • hanım 3 yıl önce Şikayet Et
    Ambulansta bir sıkıntı yok ki, yıl 1993, o zaman 2020 model araçlar yoktu bilginize gazeteci bey. İnsanlar makamları gereği farklı ambulanslarlamı taşınması gerekiyor. Her insan değerlidir, her insan eşittir. Lütfen bu konuları aşalım artık. Dünya teknoloji ile yarışıyor.
    Cevapla
  • Hakikatbin 3 yıl önce Şikayet Et
    tabipler odası ,sağlık sisteminin önündeki en büyük engel.hükümet bu zındıklara rağmen çok başarılı. fetö bu sivil odaları hep ele geçirmiş. mimarlar odası, tabipler odası,Tüsiad, TOBB v.s
    Cevapla
  • Komik 3 yıl önce Şikayet Et
    Zamanın reisi cumhuru süleyman demirelin bir sözü vardır... Petrol vardı da bizmi içtik diye.. O zamanın ambulansı bu idi.. Komik olmayın akıllı olun yeter.. Özal BÜYÜK ADAMDI.. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum..
    Cevapla
  • batsın ab . abd 3 yıl önce Şikayet Et
    komik demişsin aynaya baktınmı sen hiç
    Cevapla
  • Adana merkez 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet haklısın. Dün gibi aklımda Rahmetli 1950 yılında vefat etmişti. Hatta o zamanlar ambulans ülkemizde yeni yeni kullanılıyordu. Ya bi gidin aynı dönemde diğer ülkelerdeki ambulanslara bakın.
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten komik yazmışsın, sana cevap bile vermeye gerek yok sadece gülüyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin sağlıkta geldiği nokta için cumhurbaşkanımıza minnet borçluyuz. Şehir hastanesinin yolunu yapmayan metro hattını durduran bir belediye ve siyasi partiden ne gördük ki bu güne kadar.Isleri güçleri polemik yalan dolan iftira hakaret. Bir de ülkesini batıya şikayet etmek.Allah ülkemi bu zihniyetten korusun.
    Cevapla
  • Ankaralı Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp'den devamlı süphedeyim milletvekilleri sanki pkk'nin militanları gibi geliyor.Kılıcdaroglunun gizli hain planları var gibi turkiyeyi pkk'ya satacak gibi geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haliç'te Türklere karşı Bizans zinciri: Efsaneler ve gerçekler
İsrail, Gazze'yi ortadan bölen koridora "operasyon" başlattığını duyurdu