2020 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2000/2 celp ve sevk dönemi açıklaması!

2020 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamaya göre 2000/2 celp dönemi askerlik yerlerinin durdurulduğu açıklandı. Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların ise bir ay süre ile askerliklerinin uzatıldığı açıklandı. İşte 2000/2 askerlik yerleri hakkında merak edilen açıklama...

2020 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2000/2 celp ve sevk dönemi açıklaması!
2020 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2000/2 celp ve sevk dönemi açıklaması!
GİRİŞ 25.04.2020 11:51 GÜNCELLEME 25.04.2020 11:51

Askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı tarih silah altına alınmayı bekleyen herkes tarafından merakla bekleniyor. Bilindiği üzere Corona virüs tedbirleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; askerlerin terhis ve celp işlemleri geçici süre ile ertelenmişti. Bu dönemde 2000/2 celp dönemi askere gitmek için hazırlananlar ise askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki 2000/2 celp dönemi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 

 

 

2020 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2000/2 CELP VE SEVK DÖNEMİ

2000/2 askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamaya göre Corona virüs tedbirleri kapsamında önümüzdeki süreçte askerlik celp ve sevk tarihleri ertelendi.

2019 CEP VE SEVK DÖNEMİ SİLAH ALTINA ALINANLARIN ASKERLİK SÜRESİ BİR AY UZATILDI

Corona virüs tedbirleri kapsamında nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlünün silah altına alınması ertelendi. Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların ise bu süreçte askerlik süresinin bir ay uzatıldığı açıklandı. İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın konuya ilişkin açıklaması;

 

 

"Bugün yaptığımız nihai toplantı sonucunda, bugüne kadar TSK bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay süre ile uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bildiğiniz gibi daha önce bedelli askerlik ile personelimizin atamaları ve uzun süreli görevlendirilmeleri de ertelenmişti. Çalışma sonuçları en kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarına sunulacaktır. Bahsettiğimiz terhis ve celplerin ertelenmesi ile ilgili düzenlemeleri, milletimizin bağrından çıkan TSK’nin operasyonlarına ve diğer faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi olmayacak şekilde planladık."

2020 MAYIS CELP VE SEVK DUYURUSU

Celp tarihi ertelenmeden önce yayımlanan duyuru şu şekilde:

1. Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde sınıflandırma nitelik listesine; yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden; 28 Şubat 2020 (dahil) tarihine kadar yoklamasını yaptıran, erken sevk isteğinde bulunan ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu Türk silahlı kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile sevk tehirleri sona erenler, dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır.

3. Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2020 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk silahlı kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca 24 Nisan 2020 tarihinde e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır.

5. Seçim ve sınıflandırma sonucunda;

A. Yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 29 Nisan 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan mayıs celp ve sevk dönemine tabi olanlar 29 Nisan 2020 tarihinde, haziran celp ve sevk dönemine tabi olanlar 28 Mayıs 2020 tarihinde, temmuz celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 18 Haziran 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.

B. Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabileceklerdir. Sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubesi başkanlıklarınca verilecektir.

6. Seçim ve sınıflandırma sonucu tertip edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayan yükümlüler bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

7. 7179 sayılı asker alma kanununun 27'nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

8. Yükümlüler bu duyuru metnine https://asal.msb.gov.tr internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabilirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler