Fener alayı, şehri karış karış dolaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Corona Virüs (COVID-19) nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu bu yıl eşsiz bir etkinlikle yoğun yağmura rağmen Gazi şehirle buluşturuldu.

Fener alayı, şehri karış karış dolaştı
Fener alayı, şehri karış karış dolaştı
GİRİŞ 24.04.2020 13:34 GÜNCELLEME 24.04.2020 13:34

Corona Virüs’ün kısa süre içerisinde küresel bir salgın haline dönüşmesiyle İçişleri Bakanlığınca alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100’ncü yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk geldi. Büyükşehir organize ettiği etkinliklerle kutlamalara yeni bir soluk kazandırdı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi; balonlarla süslediği kamyonları, bayrama özel şarkılarla birlikte kentin iki merkez ilçesi olan Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde karış karış dolaştırarak çocuklar başta olmak üzere binlerce vatandaşla eşsiz bir kutlama gerçekleştirdi. Fener alayının sonunda TBMM’nin çağrısıyla saat 21.00’da Gaziantepliler ve Türkiye tek vücut, tek yürek İstiklal Marşı’nı okudu, balonlar gökyüzüne bırakıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda balonlarla süslenen 15 araç saat 19.00’da Şahinbey ilçesinde sırasıyla; Doğum Evi Kavşağı, Ünaldı, Bozoklar, Aydınbaba, Üçoklar, Barış, Karayılan mahallelerinden geçerek Yaşam Hastanesi üzerinden yoluna devam etti.  Konvoy, Aslanlıbel Kavşağı, OPET Kavşağı, Mavikent Kavşağı, tramvay yolu, WİNMAR kavşağı, Nehir Düğün Salonu, Büyükuncu Cami, Diyar Sitesi Kavşağı, Karataş Spor Salonu, Aile Sağlığı Merkezi, Oska Kavşağı (LAPİS), Erdem Koleji Kavşağı, Gaziantep Üniversitesi Bulvarı, Çevik Kuvvet Kavşağı, Binevler Kavşağı, Ordu Caddesi’nden geçerek halkla bir araya geldi, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarla beraber hem 23 Nisan’ı kutladı hem de İstiklal Marşı’nı okudu.

Şehitkamil ilçesi için ise yine 15 araç; Nova Otel, Korutürk Caddesi, Zeugma Müzesi, Grand Otel, Kalyon Kavşağı, Emek Sağlık Ocağı, İkinci Bahar Lokantası, Diusburg Bulvarı, tramvay yolu, Metro Kavşağı, Anneler Parkı Kavşağı, Bahar Kavşağı, İpekyolu, Kalender Plaza, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Hafız Tevfik Caddesi, Merinos Kavşağı, Saip Konukoğlu Caddesi, Otogar Kavşağı, Oto Senter Kavşağı, Gazikent Kavşağı, Milli Eğitim Sınav Merkezi, Amaç Yapı Sitesi ve son olarak Atakent Mahallesi’nde belirlenen noktalarda da vatandaş etkinliklere coşkulu bir şekilde cevap vererek balkonlardan kutlamalara alkış tuttu, istiklal marşına eşlik etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu