Kolonya, parfüm ve dezenfektan orucu bozar mı?

Ramazan ayı korona günlerine denk gelince en çok merak edilen sorulardan biri de kolonyanın orucu bozup bozmayacağı oldu. Koronadan korunmak için sık sık kullanılan ve Avrupa'nın da "Türklerin gizli silahı" olarak tanımladığı kolonyanın orucu bozar mı sorusu bir kez daha akıllara geldi. Diyanet'in yayınlarına göre ise kolonya ve parfüm orucu bozmuyor.

Kolonya, parfüm ve dezenfektan orucu bozar mı?
Kolonya, parfüm ve dezenfektan orucu bozar mı?
GİRİŞ 24.04.2020 15:43 GÜNCELLEME 24.04.2020 15:45
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

12 ayın sultanı Ramazan, geride bıraktığımız gece kalkılan sahurla başladı. Türkiye, bu sene tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını dolayısıyla öncekilerden her şeyiyle çok farklı bir Ramazan geçiriyor. Korona günlerinde en çok merak edilen sorulardan biri ise, uzmanların tavsiyesi üzerine bu aralar sık sık kullandığımız kolonyaların ve dezenfektanların orucu bozup bozmayacağı. Sorunun cevabı Diyanet'in kitabında ortaya çıktı.

Kolonya orucu bozar mı?

"KOLONYA ORUÇ BOZAR MI?" SORUSU DİYANET KİTABINDA

Her yıl Ramazan ayında arkadaş ortamlarında konuşulan konulardan biridir "Kolonya, parfüm orucu bozar mı?" kimileri her ihtimale karşı kolonya kullanımına Ramazan'da ara verse de bu sene durum farklı. Çünkü kolonya ve dezenfektan uzmanlar tarafından da koronavirüse karşı kullanımı tavsiye ediliyor.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet kütüphanesinde yer alan Doç. Dr. Halil Altuntaş ve Doç. Dr. İsmail Karagöz tarafından yazılan Oruç İlmihali kitabında bu soruya cevap bulunuyor.

Diyanet, oruç, kolonya, parfüm

Hocalar, "Parfüm ve kolonya kullanmak orucu bozar mı?" sorusuna kısa ve net bir şekilde "Parfüm veya kolonya kullanmak orucu bozmaz" yanıtını veriyor.

Dezenfektan orucu bozar mı?

 

 

YORUMLAR 18
  • selım 4 yıl önce Şikayet Et
    koionyamı var pıyasada 5 tl lık kolonya 20 tl yr satılıyor yalandan bım vb marketler 3 gunde 1 koiı getırıyor
    Cevapla
  • burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka içiyor muyuz Allah Allah millet saçmalıyor
    Cevapla
  • garib 4 yıl önce Şikayet Et
    kolonya ve dezenfektanlarda alkol var kullanmayın kafanız yerinde dursun.
    Cevapla
  • Ugr 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ramazan aynı terane
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin aklını bulandırmak için her Ramazan da bilinçli olarak aynı teraneler ortaya çıkarılıyor. Diyanetin içindeki cehalet tabanına hizmet eden boş işler müdürleri tamamen temizlenmediği sürecece böyle devam edecek.
    Cevapla
  • asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    hâlâ mı? yuh artık yaaaaaaaaaaaaaaa... arkadaş biraz da aklımızı vicdanımızı kullansak, okusak, araştırsak... şekle değil muhtevaya baksak... şu şarklı kafasını aşıp MÜSLÜMAN FERASETİ VE BASİRETİNE ulaşsak... ama nerdeeeee... Hocam sakız orucu bozar mı? Milli meselemiz... çözemedik bir türlü...
    Cevapla
  • selım 4 yıl önce Şikayet Et
    sakız orucu bozarmı dıyenın zaten oruc tutmaya gonlu yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri