Leyla'nın koronavirüs teşhisi konulan babası, İsveç'ten Türkiye'ye getiriliyor

İsveç’te koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktığı halde evine gönderilen 4 çocuk babası Emrullah Gülüşken (47), kızlarının sosyal medyadaki çağrısının ardından ambulans uçakla Türkiye'ye getiriliyor. Emrullah Gülüşken’in İsveç’te ambulans uçağa bindirilme anları böyle görüntülendi.

GİRİŞ 26.04.2020 12:43 GÜNCELLEME 26.04.2020 14:30
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

İsveç'in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı. Gülüşken'in durumundan endişelenen ailesi, sağlık kuruluşunu arayarak yardım çağırdı. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşken'in koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen evine geri gönderildi.

 



KIZLARI TÜRKİYE'YE SESLENDİ

Bunun üzerine Emrullah Gülüşken'in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, Twitter üzerinden Türkiye'ye seslendi. Samira Gülüşken, "Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz. Babamın 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar. Ülkemizden bize sahip çıkması adına yardım talep ediyoruz. Ne yaparız, nereye başvururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Babamın durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli, lütfen" mesajını paylaştı. Leyla Gülüşken de video paylaşarak, Türkiye’ye seslenip yardım çağrısında bulundu.

BAKAN KOCA DEVREYE GİRDİ

 

 

Samira ve Leyla Gülüşken’in çağrıları kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, Türkiye harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samira Gülüşken'i arayarak babası Emrullah Gülüşken'in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, Emrullah Gülüşken'in 4 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi. Gülüşken ve çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut için sabah saatlerinde İstanbul'dan kalkan ambulans uçak İsveç'e hareket etti.



‘BABAN İÇİN HASTANEMİZ HAZIR’

Bakan Koca, Twitter hesabından, İsveç’e hareket eden uçağın fotoğrafını paylaşarak, "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler" mesajını paylaştı.



Leyla Gülüşken, Bakan Koca'nın paylaşımına yanıt vererek, "Sayın bakanım Allah bin kere razı olsun sizden. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok mutluyum babam ve ailem adına. İyi ki varsınız. Bu süreçte bize her koşulda yardım ettiğiniz için size minnettarım" ifadelerini kullandı.

Bu arada, koronavirüs testi pozitif çıkan Emrullah Gülüşken’in İsveç’e inen ambulans uçağa bindirilme anları görüntülendi. Uçağın, saat 15.00 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı'na ineceği öğrenildi.
 

İsveç'teki Türk hastanın kızlarından "teşekkür" mesajı


'DEVLETİMİZ BU DURUMA DUYARSIZ KALMADI'

Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsveç’te yaşayan vatandaşımız Emrullah Gülüşken'in Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmedi. Devletimiz elbette bu duruma duyarsız kalmadı. Emrullah Bey’i ambulans uçakla ülkemize getiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz için çalışıyoruz."

YORUMLAR 113
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasasin cok cok guzel
    Cevapla
  • Rifat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemle gurur duyuyorum he bir vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun kıymetli. Nerede olursak olalim biliyoruz ki devletimiz arkamızda. Koruyor gözetiyor. Gıpta ile bakılan bi ülkenin vatandaşıyız. Emeği geçenlerden bize bu duyguları yaşayanların Allah yolunu açık etsin.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldi Alman yalakaları sustunuz, hani AB niz nerede ,baksa ya bir vatandaşına. Onlar kendi ırklarına bakmaktan aciz değil ki bir Türke baksınlar. Maazallah paracıkları gider. Sağ kalıp kalmayacaklarını dahi kestiremeyen adiler Korona sonrasının ekonomik hesaplarını yapıyorlar. Kim bilir bu daha başlangıçtır, turbun büyüğü heybededir. Ne ekonominiz kalacak ne de gücünüz inşallah. Son sözümde CHP yandaşlarına , devamlı gözümüzün içine soktuğunuz Avrupanın halini gördünüz mü utanın biraz. Bence bu koronadan sonra Örnek göstereceğiniz bir ülke kalmadı . Boş yapmayın bir daha. Ama siz Avrupayı yalamaya devam edebilirsiniz.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böylece Bir Alman efsanesi daha çöktü. Neymiş efendim adamlar Ambulans uçakla kutuplarda bile bir Alman vatandaşı kaza yapsa onu alır getirirmiş ülkesine. Gördük kendi vatandaşını toplayamayan Avrupayı. Dahası var mı en gelişmiş Avrupa ülkesi İsveçte ,devletin bakmadığı Türkü ailesiyle beraber Ambulans uçakla Türkiyeye getiriyoruz.
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet böyle olur.Dosta güven, düşmana korku verir.ELHAMDÜLİLLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı