İş insanları 'Ordu'sundan koronayla mücadeleye tam destek

Ordulu Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (ORSİYAD) mensup iş adamlarından koronayla mücadele kapsamında ülkece verilen mücadeleye tam destek geldi. Dernek üyesi iş insanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu başkanı doktor Şenel Yediyıldız’ın teşvik ve koordinasyonunda başlattıkları yardım kampanyasında sağlık sektörüne solunum cihazı, koruyucu tulum, yoğun bakım ilacı temini sağladı.

İş insanları 'Ordu'sundan koronayla mücadeleye tam destek
İş insanları 'Ordu'sundan koronayla mücadeleye tam destek
GİRİŞ 27.04.2020 20:37 GÜNCELLEME 27.04.2020 21:03

ORSİYAD üyeleri, korona virüsü ile mücadele kapsamında mücadeleye tam destek sağladı. Dernek üyeleri, korona virüs ile mücadele kapsamında aldıkları iki adet solunum cihazını Ordu il sağlık müdürü doktor Mustafa Kasapoğlu’na teslim ederken yardımlarının artarak devam edeceğini ifade ettiler.

 

 

ORSİYAD başkanı Zeki Bakar, tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüsü ile mücadeleye dernek üyeleri olarak katkı sağlamak amacıyla hazırladıkları eylem planı çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi.

Bakar, bu plan çerçevesinde ilk etapta Ordu’ya iki adet solunum cihazı alıp teslim ettiklerini ifade ederek, “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde doğduğumuz toprakları unutmayarak Ordu’muza iki adet solunum cihazı teminini sağladık ve daha fazlası için de çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra derneğimize mensup iş insanlarımız ile birlikte bir eylem planı oluşturduk. Bu kapsamda Giovane Gentile erkek giyim markası sahibi Cemal Şenoğlu bey, sağlık çalışanlarımızın kullanabileceği koruyucu tulum ve cerrahi maske üretimini tesislerinde gerçekleştirerek sağlık çalışanlarımızın kullanımı için gerekli makamlara teslimini sağladı.

Giovane Gentile Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenoğlu.

Yine Muratbey Peynirleri yönetim kurulu başkanı Necmi Erol bey himayesinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin yenilenme çalışması kapsamında 1,5 milyon TL nakdi yardımda bulundu. Ayrıca hemşerimiz Necdet Kumrulu bey’in kurduğu ve bugün kıymetli eşi Vildan hanımın başında bulunduğu Polifarma İlaç, Ocak ayında gerçekleştirdikleri Uzakdoğu seyahatinde duydukları korona virüse karşı AR-GE çalışmalarına başlamış ve yoğun bakım ünitesinde kullanılacak ilacın çalışmalarını tamamlamışlardı. Salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte 100 bin adet ilacın bakanlığa ücretsiz teslimi için iletişime geçerek büyük bir fedakarlık göstermiştir.” dedi. 

Polifarma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Vildan Kumrulu.

 

 

Bakar, “Bu topraklarda yüzyıllardır yaşayan milletin fertleri olarak fedakarlığı ve cefakarlığı iyi biliyoruz. Bu kapsamda ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde hem doğduğumuz hem de şimdi yaşadığımız şehirlerin korona virüs ile mücadelesine bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Bu vesile ile tüm arkadaşlarıma özellikle teşekkürü bir borç biliyorum. Bu krizden de Türkiye olarak, bir olarak, birlik olarak daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

MURATBEY PEYNİRLERİ'NDEN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Dernek üyelerinden Muratbey Peynirleri yönetim kurulu başkanı Necmi Erol, hem memleketleri Ordu’ya iki adet solunum cihazı alınmasına maddi destek sağlarken diğer yandan ise İstanbul Bayrampaşa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin fiziki iyileştirme çalışmaları kapsamında 1,5 milyon TL nakdi yardımda bulundu..

Muratbey Peynirleri yönetim kurulu başkanı Necmi Erol.

İbn Haldun’un ‘geçmişler, geleceğe; suyun suya benzemesinden daha çok benzerler’ sözüne atıf yapan Şirket yönetim kurulu başkanı Necmi Erol, “Türkiye olarak tarihsel süreç içerisinde tüm zorlukların üstesinden omuz omuza vererek geldik. Bu kapsamda hem iş yerimizin bulunduğu İstanbul Bayrampaşa’ya hem de doğduğum topraklar olan Ordu’ya ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Dün olduğu gibi bugün de bu zorluğun üstesinden omuz omuza vererek geleceğiz.” Dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı