Bağışçıya sokağa çıkma yasağı yok!

Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, salgın endişesi ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Türk Kızılayı’na yapılan kan bağışının azaldığını belirtti. Ergen, “Kızılay’a plazma veya kan bağışı yapacak olanlara sokağa çıkma yasağı yok” dedi.

Bağışçıya sokağa çıkma yasağı yok!
Bağışçıya sokağa çıkma yasağı yok!
GİRİŞ 29.04.2020 07:17 GÜNCELLEME 29.04.2020 07:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Salgın nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar eve kapanarak kendisini izole etmeye ve virüs bulaşmasından korumaya çalışıyor. Bulaşmayı engellemek için Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların evlerinde kalmaları önerilirken, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında özellikle hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamaları getiriliyor.

Virüsün yayılma hızının yüksek olduğu ve kısıtlamaların getirildiği bu dönemde Türk Kızılayı’na yapılan kan bağışlarının önemli oranda azaldığını belirten Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kaldığını önemle vurguladı.

‘KAN BAĞIŞI ÖNEMLİ ORANDA AZALDI’

 

 

Kan bağışının oldukça azaldığını açıklayan Dr. Erkan Ergen, “Vatandaşların evde kalmalar gerektiği için kan bağışlarımızda önemli miktarda bir düşüş gerçekleşti. Bizim klasik bir söylemimiz vardır, kan acil değil sürekli ihtiyaçtır diye. Tabi kan ihtiyacı devam ediyor hastanelerde. Dolayısıyla kan ile ilgili bu sıkıntımızı da bir an evvel gidermek durumundayız” dedi.

BAĞIŞÇILARA YASAK YOK

Hem Kızılay Genel Merkezi’nde hem de kendi bölgelerinde bağışçılara bilgilendirme mesajı gönderdiklerine dikkat çeken Dr. Ergen, “Biliyorsunuz zaman zaman sokağa çıkma kısıtlamaları oluyor. İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgede, Kızılay’a plazma ve kan bağışı yapacak olanlar istisna olarak tanımlanmış durumda. Vatandaşlarımız kan bağışı yapmak isterlerse kan alma merkezlerinde kan bağışı yapabilirler. Kısıtlamanın olduğu günlerde de gelebilirler, diğer günlerde de gelebilirler. Dolayısıyla hastanelerde kana ihtiyaç duyan hastalarımızın bu ihtiyaçlarının giderilmesine çok önemli bir katkıda bulunmuş olurlar” şeklinde konuştu.

‘HASTALIK BULAŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

‘Korona virüs bulaşır’ endişesiyle vatandaşların kan bağışı yapmaktan çekindiklerini ancak endişelerin yersiz olduğunu öne süren Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, “Böyle bir korkunun olması psikolojik olarak doğaldır. Ama kan bağışı ile herhangi bir şeyin bulaşması söz konusu değil. Kan merkezlerimizi sürekli olarak hijyenik bir ortam olarak tutuyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Herhangibir yoğunluk oluşmasına da burada izin vermiyoruz. Randevulu sistem ile çok az sayıda kişiyi içeri alarak sırayla kan bağışlarını alıyoruz. Gönülleri rahat olsun çok rahat bir şekilde gelip kan bağışı yapabilirler” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşların kızılaya güveni sarsıldı. pandemi sürecinde halkımız kızılaydan beklediği ilgi ve alakayı göremedi ne yazık ki.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu zamanında açıklasaydınız , şimdi Ramazan başladı , oruç tutan adam da iftardan sonra gidip kan verebilir . Maalesef bazı şeyleri , ptoblem çıkmadan önce düzenleyemiyoruz . Planlama kötü .
    Cevapla
  • Cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızılay kan işleridemi yapıyor bilmiyorduk
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kan bağısı yapmak için Kızılaya gittim Düzenli Bağışçıyım,yaşınız 62 şuan için sizden Kan alamayız dediler. 6o yaş üstü Almıyorlarmış, Böyle olursa çok bağışçı Kaybı olur kan stokları Azalır.Tekrar gözden geçirilmeli
    Cevapla
  • mahir 3 yıl önce Şikayet Et
    ben kızılaya kan vermem neden. bana kan lazım oldugunda hastaneler ödünç veriyolar.kızılaya vermişdik dedigimizde gidin ordan alın diyorlar.kızılayda bize vermiyo zorluk cıkartıyor.
    Cevapla
  • Oyun bozan 3 yıl önce Şikayet Et
    Atma ziya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı