Toplu namaz kıldılar, 45 kişide korona çıktı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 8 gün önce karantina altına alınan Taşkınpaşa köyünde toplu olarak cenaze namazı kılınması sonrası 45 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Ürgüp Kaymakamlığı, toplu cenaze namazı kılınmasına izin veren muhtar Emin Esentürk, muhtar azaları ve namazı kıldıran imam hakkında soruşturma başlattı.

GİRİŞ 29.04.2020 14:41 GÜNCELLEME 29.04.2020 15:42
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ürgüp'te 900 nüfuslu Taşkınpaşa köyünde oturan D.İ. ile eşi İ.İ, geçen mart ayında Diyarbakır'da yaşayan oğullarını ziyarete gitti. Ardından evlerine dönen çift, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle Nevşehir Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanede çifte yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine köy, geçen 21 Nisan'da karantina altına alındı.

 

 

Bu sırada köyde oturan Rıza Uzun, ciğerlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetti. Rıza Uzun'un köyde kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katılarak, sosyal mesafe kuralına uymadı. Cenaze namazı sonrası sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde köyde yaşayan 45 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Ürgüp Kaymakamlığı, bunun üzerine toplu olarak cenaze namazı kılınmasına izin veren köy muhtarı Emin Esentürk, muhtar azaları ve köye dışarıdan gelerek cenaze namazını kıldıran imam hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.    

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • zmc 3 yıl önce Şikayet Et
    anıtkabirde ki görüntülerden sonra burada ki cemaati tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Afferim iyi olmuş desem değişen fazla bişey olmayacak. Müslüman akıllı olur ve kafa taşında taşıdığı cevize benzer organı kullanır. Devlet demez merhametli lakin ben diyorum ki söz dinlemeyen katlansın.
    Cevapla
  • kepekcioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlarımızın yaptığı çok yanlış. Anıtkabirde sosyal mesafeyi hiçe sayan sözde vekillere hiç kimsenin gıkı çıkmıyor. İkiyüzlülük böyle bişey demekki.
    Cevapla
  • ahmet1 3 yıl önce Şikayet Et
    içlerinden bi tane akıllı çıkmamışmı ne yapıyonuz diye. muhtar niye gözyummuş. üç kişiylede cenaze namazı kılınacağını imam bilmiyormuymuş. şimdi bu 45 kişi ölse hukuken ve şeren kim suçlu? bence 18 yaş üstü herkes. allah akılfikir versin.
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Akılsız bunlar akılsııızzzz Al başına belayı şimdi, yazık değilmiş devlete sağlıkçılara.... Allah cc akıl fikir versin inşaAllah amiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!