İBB Meclisi 'olağanüstü' toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, gelecek hafta Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde "olağanüstü" toplanacak.

İBB Meclisi 'olağanüstü' toplanıyor
İBB Meclisi 'olağanüstü' toplanıyor
GİRİŞ 30.04.2020 21:58 GÜNCELLEME 30.04.2020 23:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 İBB'den yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın Mart ayında yayımladığı genelgeyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında belediye meclis toplantılarının 3 ay ertelenmesine karar verildiği hatırlatıldı. 

Açıklamada İBB'nin yoğun salgın gündemi nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı için İstanbul Valiliğine başvuru yaptığı, Valiliğin uygun bulduğu toplantının gelecek hafta Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe dikkate alınarak gerçekleştirileceği kaydedildi.  

Toplantı gününün ve gündeminin yarın belirlenmesi bekleniyor. 

- YENİKAPI AVRASYA GÖSTERİ MERKEZİNDE KOVİD-19 TEDBİRLERİ

Açıklamaya göre Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde oturumun yapılacağı salon komple dezenfekte edilecek. Gösteri Merkezinin girişi için ayak dezenfektan havuzları oluşturulacak. Meclis üyeleri ve basın mensupları için 1,5 metre aralıklarla oturma düzeni sağlanacak. 

Toplantı salonu girişinde el dezenfektanlarının bulundurulacak. Katılan üye ve görevlilere kişisel koruyucu ekipman olarak maske ve eldiven dağıtılacak. Girişte termal kameralarla ateş ölçümü yapılacak. Gösteri merkezinde yeterli sayıda sağlık ekibi ve acil yardım ambulansları hazır bulundurulacak. Alanın gerekli güvenlik tedbirleri, canlı yayın için ses ve görüntü sistemleri sağlanacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'ni salgın nedeniyle sosyal yardımların iki katına çıkartılması ve borçlanma yetkisi gündemiyle olağanüstü toplantıya çağıracağını kamuoyu ile paylaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Nilüfer 3 yıl önce Şikayet Et
    Şov yapma şov yapma Farketmez anladık seni Her yerde sen vardın Taktikler bitti bitti mi? Papazoğlu.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Birisi imamoğlu 'na dur desin. Sıkıntılar artıyor. Ah Istanbul vah istanbul ne yaptın . Chp bir parti değil bir projedir. Chp ye oy verenler tövbe etsinler.
    Cevapla
  • kelamıserbest 3 yıl önce Şikayet Et
    "borçlanma yetkisi" demek; temel atmama töreni hastanenin yolu yapılmaması..bu neyin borçlanması? yoksa yolsuzluk ve talan olmasın bu veya yandaş çevreyi,sözsüzlerin sözcüsünü, cumhur düşmanlarının cumhuriyetini, imamoğlu inşaatı, lgbt derneklerini vs. ihya etmek için belediyeyi batırma talebi mi demek?
    Cevapla
  • Zihniyet 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul şeysi nin parası mı bitti ihaleye mi çıkacak acaba
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Su imamoglu nekedar geri kafali cehalet bu adama oy verdiler yaziklar olsun.istanbulun 5 yili bosa gidiyor.tam sovmen imamoglu.su istanbulun dustugu hallere bakin 1990 yillara geri donuyoz.chp =hdp bunlardan vatana hayir gelmez allah ulkemizi bu cahillerin eline dusurmesin insaallah.millet bikti defolup gitsede kurtulsak imamoglundan millet nefret etti nefret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi