Almanya'da Türk STK'lar Gül ve Kolonya Dağıtıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından başlatılan “Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı” ile dünyanın dört bir yanında Türk vatandaşları ve STK’lar aracılıyla ihtiyaç sahiplerine gıda ve hijyen malzemeleri başta olmak üzere yardımlar ulaştırılıyor.

Almanya'da Türk STK'lar Gül ve Kolonya Dağıtıyor
Almanya'da Türk STK'lar Gül ve Kolonya Dağıtıyor
GİRİŞ 01.05.2020 16:55 GÜNCELLEME 01.05.2020 16:55

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Yeni Koronavirüs (Covid-19) pandemisiye mücadele kapsamında başlatılan “Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı” ile dünyanın dört bir yanında Türk vatandaşları ve onların kurmuş oldukları STK’lar aracılıyla salgına karşı çalışmalar sürüyor.

Bu çerçevede yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçları karşılanırken Türk STK’ları tarafından üretilen maske ve önlükler ise faaliyet gösterilen bölgedeki hastanelere bağışlanıyor. Ramazan ayı içerisinde ise yaşlı bakım evleri ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Bunun yanında ise sağlık çalışanlarına bir nebze olsa moral olmak için hastaneler ziyaret edilerek hediyeler takdim ediliyor.

ALMANYA LUDWİGSBURG HASTANESİ'NDEN TÜRK TOPLUMUNA TEŞEKKÜR

Almanya'nın Ludwigsburg şehrinde, YTB desteği ile İslam Toplumu Ludwigsburg Hacı Bayram Veli Camiinin öncülüğünde bölgedeki Türk sivil toplum kuruluşları Ludwigsburg Hastanesini ziyaret ederek, doktor ve diğer sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı hediye takdim etti ve teşekkürlerini sundu. Türk toplumunun hediyeleri için sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajı yayınlayan Ludwigsburg Hastanesi de Müslümanların Ramazan Ayını tebrik etti.

YAŞLI VE HASTALARA KOLONYA İLE GÜL

Almanya'nın Reutlingen kentinde de, YTB desteği ile Reutlingen Türk Ocağı Derneği, Reutlingen Hastanesini ve çevredeki yaşlı bakım evlerini ziyaret ederek; sağlık çalışanlarına, yaşlılara ve hastalara çeşitli hediyeler sundu. Sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden dernek yöneticileri, kolonya ve gül dağıtarak hasta ve yaşlılara da moral oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!