Şehirler arası seyahat yasağı 7 ilde kaldırıldı! Seyahat yasağı kaç gün uzatıldı?

Özel araçlarla şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı? 18 Nisan tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge 31 ilde 15 gün seyahat kısıtlaması getirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada sürenin 15 gün daha uzatıldığı duyurulurken 7 ilin yasak kapsamı dışına çıkarıldığı belirtildi. İşte merak edilen detaylar...

Şehirler arası seyahat yasağı 7 ilde kaldırıldı! Seyahat yasağı kaç gün uzatıldı?
Şehirler arası seyahat yasağı 7 ilde kaldırıldı! Seyahat yasağı kaç gün uzatıldı?
GİRİŞ 06.05.2020 10:28 GÜNCELLEME 06.05.2020 10:29

Corona virüs tedbirleri kapsamında 31 ilde şehirler arası seyahat yasağı getirilmişti. Vatandaşların memleketlerine özel araçları ile seyahat etmesi ve bu süreçte yaşanan yoğunluğun ve salgın tehlikesinin önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı özel araçlar da dahil olmak üzere 15 gün süre ile seyahat kısıtlaması kararı aldığını bildirmişti. Beklenen süre 3 mayıs itibari ile sona erdi. Fakat bakanlık dün duyurduğu karar ile yasağın 4 Mayıs Pazartesi Saat 24.00'a kadar uzatıldığını açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile 7 ilde yasağın kaldırıldığını duyurdu. Peki seyahat yasağı kalkacak mı? Özel araçlarla seyahat yasağı ne zaman kakacak? İşte merak edilen detaylar...

 

SEYAHAT YASAĞI KALKTI MI NE ZAMAN KALKACAK? ÖZEL ARAÇLARLA SEYAHAT KISITLAMASI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özel araçlar da dahil olmak üzere 7 ilde seyahat yasağının kaldırıldığını duyurdu.

İşte seyahat yasağı devam eden şehirlerin listesi :

Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırı

7 KENTTE YASAK KALKTI

7 ilde şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı açıklandı. İşte seyahat yasağı kaldırılan iller;

Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla

SEYAHAT YASAĞI UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 24 il için şehirler arası seyahat yasağı 15 gün süre ile yeniden uzatıldı.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları dün bir açıklama yaparak "Değerli misafirlerimiz, Yeni koronavirüs (COVID-19) küresel salgını sebebiyle, resmi otoritelerce alınan kararlar ve sizlerin sağlığı için aldığımız önlemler doğrultusunda tüm uçuşlarımız 28 Mayıs 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. Saygılarımızla," diye belirtti.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

16-27 Mayıs 2020 İptal Olan Yurt İçi Seferlerinin Bilet İşlemleri Hakkında

Korona virüsü için alınan ilave tedbirler doğrultusunda 16.05.2020 tarihinden 27.05.2020 tarihine kadar tüm yurt içi seferlerimiz iptal edilmiştir.

25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir.

Ücretsiz Açığa Alma:

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz açığa alma işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

- Biletinizi açığa almak ücretsizdir.
- Açık biletinizi 1 yıl süreyle dilediğiniz rotada kullanabilirsiniz.
- Açık biletinizi kullanmadığınız takdirde uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra ÜCRETSİZ İADE hakkına sahip olursunuz.
- Açığa almış olduğunuz bileti yeniden kullanırken seçmiş olduğunuz yeni bilet ile eski biletiniz aynı ücret sınıfında olduğu sürece bilet farkı alınmayacaktır.

Ücretsiz Değişiklik:

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz değişiklik işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

- 26 mart 2020 ve öncesinde alınan biletlerde cezasiz ve ücret farkı ödemeden 27 Mart 2021 tarihine kadar dilediğiniz bir uçuşla degisiklik yapabilirsiniz.
- 26 mart 2020 tarihinden sonra alınacak biletlerde seferin iptal olması halinde değişiklik cezası ödemeden sadece varsa yeni biletle arasındaki ücret farkını ödeyerek değişiklik yapabilirsiniz.
- Bilet değişikliği yaparken seçmiş olduğunuz yeni bilet ile eski biletiniz aynı ücret sınıfında olduğu sürece bilet farkı alınmayacaktır.

Ücretsiz İade:

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz iade işleminizi sadece 0 (850) 250 67 02 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

- 25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle iptal olan seferler için iade ödemenizi karşılıklı uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Pegasus Hava Yolları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar