Başkan Erdoğan’dan Sözcü'nün skandal haberine sert tepki

Başkan Erdoğan Sözcü Gazetesi'nin Atatürk Havalimanı için "14 milyar lira uçtu" başlıklı yalan haberine sert tepki göstererek "45 gün içinde kurmayı başardığımız hastaneyi dahi 14 milyar lira uçtu diye karalamaya kalkan bu zihniyetin artık sonu gelmiştir." dedi.

GİRİŞ 04.05.2020 20:02 GÜNCELLEME 04.05.2020 22:00
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Sözcü Gazetesi'nin Atatürk Havalimanı için "14 milyar lira uçtu" başlıklı yalan haberine sert tepki gösterdi.

- "İSTANBUL HAVALİMANI'NI HALA HAZMEDEMEDİKLERİNİ GÖRÜYORUZ"

Atatürk Havalimanı arazisinde 45 gün içinde kurmayı başardıkları 1000 yataklı hastaneyi dahi, "14 milyar lira uçtu." diyerek karalamaya kalkan bu zihniyetin artık sonunun geldiğini ifade eden Erdoğan,  "İnşa ettiğimiz şehir hastanelerini yıllarca kara delik olarak yaftalayanlar, son 2 ayda yaşananların ardından bile, maalesef, en küçük bir pişmanlık emaresi göstermediler, gösteremezler. O, kişilik meselesidir. Kullanan herkesin hayranlığını dile getirdiği İstanbul Havalimanı'nı hala hazmedemediklerini görüyoruz." diye konuştu. 

Aynı şekilde, İstanbul’dan çıkıp 3 saat içinde İzmir'e ulaşırken kullandıkları otoyola attıkları çamurların izlerinin de hala kurumadığını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sırf polemik malzemesi yapmak uğruna insanların haysiyetlerine ve ailelerine saldırarak girdikleri vebalin umurlarında olmadığı biliyoruz. Ama artık bu anlayışın miadı dolmuştur. İnsanlık nasıl Kovid-19 virüsünü eninde sonunda yenecekse, inşallah, Türkiye de bu bağnaz zihniyeti bir daha geri dönmemek üzere tarihe gömecektir. Türkiye'nin yeni dönemdeki en önemli kazanımlarından birinin de siyasetteki bu değişim olacağını ümit ediyoruz."

DHMİ HABERİ YALANLAMIŞTI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı'nda devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen Pandemi Hastanesi'nin, havalimanındaki operasyonlara olumsuz etkisinin bulunmadığını bildirmişti.

YORUMLAR 60
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni ALLAHIM yormasın, gücünü artırsın. Bu şekilde yalan, yanlış, iftira, çekemezlik vb.haber yapan, yayanlara karşı özellikle sosyal veya yazılı görsel basına karşı devletimizi koruyucu ve yasaların etkili güç olacağı kararları LÜTFEN ALINIZ. Özellikle Cumhuriyeti biz kurduk deyip Cumhuriyete aykırı ne kadar etkinlik varsa yanında olanlara karşı etkili kararlar alıp yasalar çıkarınız, Bunlar size hakaret ediyor burda içimiz içimizi yiyor. Lütfen artık yasaları çıkarınız.
    Cevapla
  • fırat kalkanı 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar adanadaki övündeki ucube sahra hastanesi gibi bir yapı bekliyorlardı...
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    birde şu sözde gazetecilerin neden içeride olduğunu yazsanızda vatandaş gerçeği görse gazetecilik kisvesi altında ne hainlikler yapılıyor millet görse ğüzel olmazmı.
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu nedenle diyoruz. Yalan haber yayanlara ağır cezalar getirilsin. Kimsenin kimseye çamur atma hakkı yoktur.
    Cevapla
  • garib 3 yıl önce Şikayet Et
    dualarımız seninle uzun adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar