Camiler ne zaman açılacak? Ramazan ayında camiler ibadete açık olacak mı?

Camiler ne zaman açılacak? Ramazan ayının da gelmesi ile en çok merak edilen konuların başında Corona virüs salgını nedeni ile ibadete geçici süre ile kapatılan camilerin ne zaman açılacağı oldu. Berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi mekanlar 11 Mayıs itibari ile açılmaya başlayacak. İşte camilerin açılacağı tarihe ilişkin detaylar...

Camiler ne zaman açılacak? Ramazan ayında camiler ibadete açık olacak mı?
Camiler ne zaman açılacak? Ramazan ayında camiler ibadete açık olacak mı?
GİRİŞ 05.05.2020 13:20 GÜNCELLEME 05.05.2020 13:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Corona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan camilerin ne zaman açılacağı merak edilen konular arasında yerini aldı. Salgının yayılmasında en büyük rol oynayan ve insanların toplu olarak bir araya gelmesine vesile olan berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi mekanlar da kapatılmıştı. Lakin yapılan açıklamaya göre küçük işletmeler, 11 Mayıs tarihi itibari ile açılmaya, faaliyet göstermeye devam edecek. Fakat camiler ibadete bu süreçte açılmayacak. Peki camiler ne zaman açılacak. İşte merak edilen sorunun cevabı.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK? CAMİLER RAMAZANDA AÇIK OLACAK MI?

Corona virüs tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camilerin Haziran ayı içerisinde açılması bekleniyor. En çok sorulardan biri olan Ramazan ayınca camiler açık olacak mı sorusuna ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ramazan ayında camilerin ferdi olarak ziyaretlerine açık olacağını, lakin cemaat ile namazların yasaklandığını açıkladı. Ayrıca Ramazan ayı boyuca camilerde teravih namazları da kılınmayacak.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN YENİ KARAR

İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştiriyoruz.

20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek. 

YORUMLAR 2
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Camiler Ayasofya caminin ibadete açılmasıyla normalleşebilir.
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Avm'ler ihtiyaç var diye açılıyorsa Camiler de açılmalı gerekli tedbirler alınarak en azından maskeli olarak cuma namazı cemaatle kılınmaya başlanmalı. Maddi gıdaya ihtiyacımız olduğu gibi manevi gıdaya da ihtiyacımız var!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak