ABD'li uzmanlardan ezber bozan Covid-19 çıkışı!

ABD'li uzmanlar, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) genetik benzerlik gösteren SARS virüsünde 2013'te meydana gelen bir değişikliği yansıttığını ve bu durumun koronavirüsün ''zayıflıyor olabileceğini'' gösterdiğini bildirdi. Uzmanlar ayırca genetik alfabedeki 81 harfin ''tamamen'' yok olduğunun fark edildiği kaydedildi.

ABD'li uzmanlardan ezber bozan Covid-19 çıkışı!
ABD'li uzmanlardan ezber bozan Covid-19 çıkışı!
GİRİŞ 05.05.2020 19:01 GÜNCELLEME 05.05.2020 19:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Arizona State Üniversitesi Biodesign Enstitüsünden Dr. Efren Lim ve ekibi,  ''Journal of Virology'' dergisinde koronavirüs hakkında yeni bir çalışma yayımladı. 

 

 

Uzmanlar çalışmada, koronavirüsün nasıl yayıldığı, adapte olduğu ve mutasyona uğradığına ilişkin genetik kodunu hızlı okumak için ''yeni nesil dizileme'' adı verilen yeni bir teknoloji kullandı.

Arizona'daki koronavirüs hastalarının burnundan alınan 382 numunenin incelendiği belirtilen çalışmada, virüsün genomunun önemli bir parçasının eksik ve genetik alfabedeki 81 harfin ''tamamen'' yok olduğunun fark edildiği kaydedildi. 

 

 

Dr. Lim, ''Bu mutasyonun ilginç olmasının nedeni, 2003 yılında ortaya çıkan SARS salgınında da virüsün genomunun büyük bir kısmının silinmesi.'' değerlendirmesinde bulundu. 

SARS salgınının ortasında ve geç evrelerinde mutasyona uğrayan virüsün gücünü kaybettiğini vurgulayan uzmanlar, bu durumun mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüste de rastlandığını farkettiklerini kaydetti. 

Bu nedenle mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsün ''zayıflıyor olabileceğine'' dikkati çeken uzmanlar, virüsün zayıflayıp zayıflamadığını söylemek içinse çok erken olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR 10
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    görele dostum demek istedikleri corona virüsünün mutasyona (değişim) uğradığını gücünü kaybettiğini söylüyorlar örnek olarak sars virüsünü gösteriyorlar sars virüsü 2012-2014 yılları arası çıktı sonra mutasyona uğrayıp yok olmuştu yalnız corona kadar bulaşıcı değildi uzmanlar corona sarstan 100 kat bulaşıcı olduğunu söylüyor inşallah haber doğrudurda corona belasından kurtuluruz
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    yani covid-19 a artik covid-20 diyebilirmiyiz yoksa erkenmi olur?
    Cevapla
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    biz bunlardan bir şey anlamıyoruz bizim anlamıyor yanlış şeyleri buraya yazmayın Bu ne demek oluyor Bana ne faydası var ne zararı var ne yapacağım Ne yapmayacağım ben bunu bilmeliyim
    Cevapla
  • fermat 3 yıl önce Şikayet Et
    yani virüs etkisini kaybediyor kendi kendini yokediyor eğer doğruysa aşı ya da ilaca gerek kalmayacak nezle gibi basit ve önemsiz olacak
    Cevapla
  • doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    evde kal
    Cevapla
  • doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    evde kal
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten anlamayalım diye bilimsel ve birazda karmaşık cümleler kuruluyor. 81 harfin Yok olması ne demek, bizim için ne ifade ediyor belli değil
    Cevapla
  • Cehalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam hemen duzelttiriyorum.
    Cevapla
  • TürkoğluMüslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Baska habere geç ben anlıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama