Son dakika haberi: 8 Mayıs koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Mayıs koronavirüs tablosu, vaka, test sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1848 kişiye Kovid-19 tanısı kondu, 48 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 135 bin 569, can kaybı 3 bin 689 oldu. Bakan Koca, ''Tablo, virüsle mücadelemizde lehimize veriler ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 08.05.2020 22:09 GÜNCELLEME 08.05.2020 22:39
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 33 bin 687 test yapıldı, bin 848 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

8 MAYIS KORONAVİRÜS TABLOSU, VAKA, ÖLÜ SAYISI VE SON DURUM

 

 

Son 24 saatte 48 hasta vefat etti, 3 bin 412 hasta iyileşti. Toplam test sayısı 1 milyon 298 bin 806, vaka sayısı 135 bin 569 ve vefat sayısı 3 bin 689 oldu.

Toplam yoğun bakımdaki hasta sayısı bin 219, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 653 ve iyileşen sayısı 86 bin 396 olarak kayıtlara geçti.

 

 



BAKAN KOCA: CİDDİ BİR FIRSAT! FIRSATI KULLANAMLIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Mayıs koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Toplam iyileşen hasta sayısı 85 bini aştı. Son 24 saatteki vaka, vefat, yoğun bakım, entübe hasta sayısında yine düşüş var. Tablo, virüsle mücadelemizde lehimize veriler ortaya koyuyor. Ama bunlar kesin sonuçlar değil, ciddi bir fırsat. Fırsatı kullanalım.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gün gün koronavirüs

BAKAN KOCA'DAN RİSKİ GÖRÜN PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsten korunmak için maske kullanılması ve sosyal mesafeye uyulması gerektiğini vurguladı.  

Bakan Koca, Twitter hesabında "riski görün" etiketiyle bir video paylaştı.

Maske kullanımı ve sosyal mesafenin korunmasının önemine vurgu yapılan videoyla beraber Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Urfalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Durum hiç iyi değil günde 2000 insan pozitif çıkıyor buda zor günlerin bizleri beklediğini gösteriyor virüs ile savaşmaya devam yoksa sonumuz çok kötü ola bilir tedbirleri arttırmalıyz
    Cevapla
  • Batmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece büyük şehirler değil küçük şehirlerdede kısıtlamalar uygulansın küçük şehirlerdeki vatandaşlar ne yazıkki çok rahat hareket etmekte böyle giderse vaka ve ölümlerde yeniden artış görülür
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun, güç, kuvvet sağlık, sıhhat, esenlikler versin İnşaallah. Türkiyede sadece hastane sayısı ve yatak kapasitesi artırılmamıştır. 2003 te 4900 kontenjanı olan tıp fakültelerine yenileri eklenerek ve kontenjanlar artırılarak 2018 de 15.000 tıp fakültesi öğrenci kontenjan kapasitesine yükseltilmiştir. tıpta uzmanlık kontenjanıda 2.5 kat arttırılmıştır.
    Cevapla
  • Halk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sehirler arası kısıtlamalar yeterli degil Türkiye in heryer ine dagılıyo
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle tatil beldeleri Antalya Mersin buralarda pek görülmemişti şu ana kadar lakin tatil açılınca kovidlilerin istilasına maruz kalacaklar Allah korusun.
    Cevapla
  • Sedat akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçen herkesten allah razı olsunn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!