Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yaz öncesi merak edilen "Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı?" sorusuna yanıt verdi. Koronavirüsün sivrisinekler ya da ev sinekleri ile bulaşmadığını belirten Kara, "Esas olarak konuşurken, öksürürken, hapşırırken ağız ve burnumuzdan çıkarttığımız küçük damlacıklar ile bulaşmakta" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı?
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı?
GİRİŞ 09.05.2020 01:50 GÜNCELLEME 09.05.2020 01:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgınının sivrisinek aracılığıyla bulaşmayacağını açıkladı.

 

 

Prof. Dr. Ateş Kara, tüm dünyayı etkisi altına alan ve 278 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgını için sıkça sorulan "Sivrisinekten bulaşır mı?" sorusuna yanıt verdi.

 

 

Ateş Kara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "COVID-19 bugünkü bilgilerimize göre sivrisinekler veya ev sinekleri ile bulaşmıyor. Esas olarak konuşurken, öksürürken, hapşırırken ağız ve burnumuzdan çıkarttığımız küçük damlacıklar ile bulaşmakta. Ayrıca virüs ile kirlenmiş yüzeylere dokunulma sonrası ellerimiz ile bulaşabilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 7
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Insan haricinde virusü çikaranlarin başka yollarlada bulaştirdiklarini düşünüyorum.
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha bu memlekette 1550 yıldır Orucu neyin bozup bozmadığını bilmeyen insanlara Korona Nasıl bulaşır nasıl bulaşmaz onu mu anlatacaksınız. Deveye hendek atlatın ,duvar ile konuşun ne bileyim 2 gün sonra hafta sonu karantina yasağı bitincevirüsü yendik bitti beyni ile rahat rahat sebze hallerine koşan toplu taşıma araçlarına yığılan adama mı anlatacaksınız siz koronanın nasıl bulaşacağını. Adam kendi adını biliyormu nasıl dünyaya gelmiş leylekler mi getirmiş bu tip insan çok memlekette.
    Cevapla
  • Gariban halk 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronalı birinin kanını emip normal birini ısırsa neden bulaşmasın ? plazma tedavisi kandan yapılmıyor mu ? bence bulaşır deney yapmadan söylemek yanlış.Halk galeyana gelmesin diye böyle demiş olabilirler.Çaktırmadan ilaçlamaları artıracaklardır
    Cevapla
  • Lale 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarasadan bulaşıyor da sivrisinek ten neden bulasmasin
    Cevapla
  • Paol 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona Labaratuvar virüsü yarasa marasa hikaye 5 yıl sonra açıklayacaklar
    Cevapla
  • tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    bu konu hala net değil kardeşlerim , yinede önleminizi alın ,bir ay maske gerekli mi diye tartışıldı ne oldu maske zorunlu oldu, birçok şey hala belirsiz hemen gevşemeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti