Apartmanların arasında, gizemli şehit mezarı!

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde sokak üzerinde yıllardır duran ve üzerinde “Şehit” yazan mezar görenleri şaşırtıyor.

Apartmanların arasında, gizemli şehit mezarı!
Apartmanların arasında, gizemli şehit mezarı!
GİRİŞ 09.05.2020 13:25 GÜNCELLEME 09.05.2020 13:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kime ait olduğu bilinmeyen mezara soğan ekildiği gözlemlenirken vatandaşlardan Burak Dikşe, “Tam olarak biz de bilmiyoruz. Belki daha önceki insanlar bilir ama biz bilmiyoruz. Soğan, domates, her şeyi ekiyorlar mezara” dedi. 

 

 

Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi Salhane Sokak numara 2 önünde bulunan üzerinde “Şehit” yazılı mezarın kime ait olduğu gizemini koruyor. Uzun yıllardır aynı kaldırım üzerinde bulunan mezar taşına yol üzerinden geçen vatandaşlar meraklı bakışlarla bakarken, mezarın gerçek sahibi hala bilinmiyor.

BİNALARIN ARASINDA KALDI

Öte yandan yaklaşık 50 yıldır aynı kaldırım üzerinde bulunduğu belirtilen kimliği belirsiz “Şehit” mezarı, ilçe gelişirken yerinde kaldı. Yarım asırlık süre içerisinde bölge tamamen değişirken, mezara mezar taşında “şehit” yazdığı için dokunulmadı. Kaldırımın ortasında ve apartmanların arasında kalan meçhul şehit mezarı tüm gizemini korumaya devam ediyor. 

 

 

"SOĞAN VE DOMATES EKİYORLAR"

İçinde naaş olup olmadığı bilinmemesine rağmen, mezara soğan ekilmesi dikkatlerden kaçmadı. İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan vatandaşlardan Burak Dikşe, “Biz ufaklığımızdan beri buradayız. Baba ve annelerimizden bildiğimiz kadarıyla burasının şehit mezarı olduğunu biliyoruz. Tam olarak biz de bilmiyoruz. Belki daha önceki insanlar biliri ama biz bilmiyoruz. Soğan, domates, her şeyi ekiyorlar mezara” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem şehit mezarı soğan domates ekilmesi ayıp değil mi.
    Cevapla
  • Yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence hazine vardır
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    şehitse devletin galdırıp onuruyla şehitlige gömmesi lazım ne demeye daha orda duruyor ? yazık çok ayıp
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    orda olmasi daha iyi , guzel bir hale getirilebilir mezar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası