Mahallede öyle bir şey yaptılar ki, koronavirüs hızla yayılmaya başladı!

Van'ın İpekyolu ilçesinde, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 gün önce karantinaya alınan mahallede yasak olmasına rağmen taziye çadırı kurulması sonrası taziyeye katılan 75 kişinin yeni tip koronavirüs testi pozitif çıktı. Sağlık ekiplerinin yaptığı taramada dünkü vaka sayısı 51'di.

Mahallede öyle bir şey yaptılar ki, koronavirüs hızla yayılmaya başladı!
Mahallede öyle bir şey yaptılar ki, koronavirüs hızla yayılmaya başladı!
GİRİŞ 09.05.2020 17:36 GÜNCELLEME 09.05.2020 18:56
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Van'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde, sağlık ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda dün itibariyle 51 olan vaka sayısı bugün 75'e yükseldi. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, taziye ve mevlit gibi toplu etkinliklerin yasaklandığı kaydedilerek, yasağa uymayanların 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarına bildirilmeleri istendi.

 


TAZİYE ÇADIRI KURULDU, VİRÜS YAYILDI

İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi, 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 5 Mayıs'ta karantinaya alındı. Sağlık ekipleri de mahallede sağlık taraması ve test alma çalışmaları başlattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen mahallede, Eraygen Ailesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Eraygen Ailesi üyeleri ile Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ardından da Muhtar Yönten görevden uzaklaştırıldı.

 

 

VAKA SAYISI 75'E YÜKSELDİ

Taziyeye katılanların yaşadıkları Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç Mahalleleri'nde de karantina uygulanmaya başlandı. Sağlık ekiplerinin yaptığı taramayla dün itibariyle 51 olan vaka sayısının bugün 75'e yükseldiği belirlendi. 

TAZİYE VE MEVLİT GİBİ TOPLU ETKİNLİKLER YASAK

Van Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ortanca Mahallesi'nde taziyeye katılanların tespiti için yürütülen çalışmalar ve sağlık ekiplerinin yaptığı testler sonucu, taziye bağlantılı koronavirüs (Covid-19) pozitif vaka sayısının 75'e yükseldiği bildirilerek şöyle denildi:

"Taziye, mevlit gibi toplu etkinlikler yasaklanmıştır. Bu tür etkinlik düzenleyenleri 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarına bildirmeniz toplum sağlığımız ve koronavirüsle mücadelemizde büyük önem arz etmektedir. Kritik bir dönemden geçtiğimizi unutmayalım. Zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Zorunlu hallerde çıktığımız sokakta, maske takalım ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat edelim. Bu dönemde evimizde de aile fertlerimizle sosyal mesafemizi koruyalım. İki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı ilimizde kurallara uyalım ve görevlilerimize yardımcı olalım." 

YORUMLAR 108
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    "Ya Rabbi! "İçimizdeki akılsızlardan dolayı bize azap etme"...Valilikte taziye felaketinden sonra, şikayet hattı paylaşıyor.Kıymet bilelim çok ciddi bir erken önlem..Bu bölgenin örf ve adetlerinin ne kadar güçlü olduğu biliniyor.Şimdi yapacağına daha işin başında muhtarlara toplantı yapıp işin ciddiyeti alatabilinirdi...Şimdi görevden alsan ne olur...
    Cevapla
  • Bunun adı 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehalet falan değil bizzat ihanettir bu yaptıkları. Vatana,millete, masumlara ihanettir.
    Cevapla
  • erkan68 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlara acinmaz valla, ne laf söz dnlemez insanlar var.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlara bise olmaz virüs ne onlar en büyük virüs asıl onlardan korunmamız lazım bana bise olmaz diyenden van komple karantinaya almaları lazim
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben devletin yerinde olsam tedavi etmem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı