Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Kışın bile yağmayan kar lapa lapa yağdı

"Kışın yağmayan kar Mayıs ayında yağdı..." Bu sözler Mayıs ayının ortasında kar sevinci yaşayan Ardahanlı bir vatandaşa ait... Ardahan, lapa lapa yağan karla mayıs ayının ortasında beyaza büründü. Öte yandan Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 il için "zirai don" uyarısında bulunurken, Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olması bekleniyor.

GİRİŞ 10.05.2020 09:51 GÜNCELLEME 10.05.2020 11:19

Ardahan yoğun kar yağışıyla beyaza büründü. Kent merkezinde gün boyunca etkili olan sağanak, gece yerini kar yağışına bıraktı. Yaşamı olumsuz etkileyen kar, kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Taksici Coşkun Arabul, 9 Mayıs’ta kar yağmasını beklemediklerini belirterek, "Bahar ortasında kar yağışı bizi şaşırttı. Sürpriz oldu" dedi. Vatandaşlar da karla kaplanan araçlarını temizledi. Lapa lapa yağan karı gören vatandaşlar, "Kışın yağmayan kar Mayıs ayında yağdı. inşallah yollar kapanmaz. Lapa lapa yağıyor. Biz kar yağışına alışığız" diye konuştu.

 

METEOROLOJİDEN 6 İLE "ZİRAİ DON" UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 il için "zirai don" uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da "zirai don" olayının etkili olacağı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "10 Mayıs Pazar gece saatlerinden 11 Mayıs Pazartesi sabah saatlerine kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da tarımsal faaliyetin olduğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerde ise orta kuvvete zirai don olayı beklenmektedir."

MARMARA'DA SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölge genelinde az bulutlu ve açık hava görüleceği tahmin ediliyor. Bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacak. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'