Kapana yakalanan ayıya kurtarma operasyonu

Uludağ'da domuzlar için kurulan bir kapana yavru ayı takıldı. Yakalanan ayıyı kurtarmak için itfaiye, jandarma ve doğa koruma birlikleri seferber oldu. İğne ile uyuşturulan sevimli ayı domuz kapanından kurtarılarak doğal ortamına salındı.

GİRİŞ 12.05.2020 11:39 GÜNCELLEME 12.05.2020 13:40

Uludağ'ın eteklerindeki Gökçeören Köyü'nde bir kişinin evinin yakınlarında bulunan domuz kapanına ayı yakalandı. Ayının sesini farkeden bölge sakinleri jandarmadan yardım istedi.

 

 

Doğancı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri köy yakınlarındaki meyve bahçeleri civarına konulan domuz kapanına yakalanan 3-4 yaşlarındaki ayıyı görüp hemen itfaiye ve Doğa Koruma ve Milli Parklar'a haber verdi

 

 

İĞNE İLE UYŞTURULDU

Ayıya ulaşmak için tüm ekipler seferber oldu. Ekipler iftar öncesi 2 kilometrelik patika yolu yürüdü. Tel kapana yakalanmış yaralı ayıyı Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Azizcan Sezer, iğne ile uyuttu. Anestezi sayesinde uyuyan ayı tel kapandan itfaiyenin yardımıyla kurtarılırken, başka sağlık sorunlarının da olup olmadığı kontrol edildi.

DOĞAL ORTAMINA SALINDI

Kapan yarasının haricinde herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı tespit edilen 3- 4 yaşlarındaki yavru ayı tedavisinin ardından uyandırılıp doğal ortamına salındı. Görevliler ise iftarlarını ormanda su içerek açmak zorunda kaldılar. 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması