7 bin eve erzak götürdüler

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen farklı Rumelili STK’lar, İstanbul genelinde 7 bin erzak kolisi dağıtımı yaptı.

GİRİŞ 12.05.2020 14:47 GÜNCELLEME 12.05.2020 14:48

Yardımlaşma ve dayanışma ayı Razaman'da ihtiyaç sahiplerine destek dört bir koldan devam ediyor. Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen farklı Rumelili STK’lar, İstanbul genelinde 7 bin erzak kolisi dağıtımı yaptı.

 

 

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL ERZAK KOLİSİ

4 kişilik ve 6 kişilik aileler için hazırlanan erzak kolilerinde temel gıda ihtiyaçlarıyla birlikte bir de anneler günü hediyesi yer aldı.

 

 

Yardım ettikleri insanların mutfak veya sağlık ihtiyaçlarının yanında morallerinin yükseltilmesinin de bir ihtiyaç olduğunu belirten Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Vekili Özcan Sönmez, “Herkesin morali çok bozuktu, biz de arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda annelerimize küçük de olsa bir hediye, birer başörtüsü kolilerin yanında hediye ederek bir sürpriz yapmak istedik” dedi.

Kolilerin İçinde 1 Aylık Temel Gıdalar Mevcut. Bakliyattan baharata kadar bir çok mutfak ihtiyacının içerisinde olduğu kolilerle 4 veya 6 kişilik bir ailenin 1 aylık temel mutfak gereksinimlerini rahat rahat gidermesi düşünüldü. 

YARDIMLARIN KAYNAĞI ZEKATLAR

Yaptıkları yardımların büyük bir kısmının zekat bağışlarından oluştuğunun altın çizen dernek başkanı Adnan Şahinler ise; Rumeli camiasından insanların yaptıkları bağışların da faaliyetlerini sürdürmede önemli rol oynadığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti