Cumhuriyet Gazetesi'nden skandal haber! Kendilerini rezil ettiler

İBB, koronavirüsü bahane ederek otobüs sefer sayılarını azalttı. Şikayet eden vatandaşları ‘trol’ ve ‘organize kötülükle’ suçlayarak yargıya gitti. Ancak yargı İBB’nin tüm iddialarını haksız buldu. Cumhuriyet Gazetesi de bu sonucu hazmedemeyerek yine skandal bir habere daha imza attı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden skandal haber! Kendilerini rezil ettiler
Cumhuriyet Gazetesi'nden skandal haber! Kendilerini rezil ettiler
GİRİŞ 12.05.2020 19:11 GÜNCELLEME 12.05.2020 19:13
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın (İBB), koronavirüs sürecinde otobüsün dolu olduğuna ilişkin sosyal medyada fotoğraf paylaşanlar hakkında yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

 

 

İBB Hukuk Müşavirliği, korona günlerinde otobüsün dolu olduğunu gösteren fotoğrafı paylaştıkları gerekçesiyle Mehmet Önder Duman ve eski Beylikdüzü Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mücahit Birinci hakkında 30 Mart'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "iftira" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

"TÜM KAYITLAR İNCELENDİ İBB'NİN ŞİKAYETİNİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI ORTAYA ÇIKTI"

 

 

Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, takipsizlik kararı verdi. Kararda, İBB Hukuk Müşavirliği'nden iddiaya konu iki otobüsün kamera kayıtları, üç aylık yolcu sayıları, yolcuların İstanbul kart bilgilerinden kimlik bilgileri, şoförlerin kimlik bilgilerinin gönderildiği belirtildi. Kararda, "gönderilen yazı ekleri, yolcu ifadeleri ve tüm dosya kapsamında göre İBB Başkanlığı'nın şikayetinin ve basın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığı" belirtildi.

Takipsizlik kararında, ayrıca CHP'li İBB yönetimine adeta demokrasi ve yerel yöneticilik dersi verildi. Kararda "Pandemi nedeniyle gerekli tedbirleri alma yükümlülüğünün bu işle ilgilenen yöneticilere ait olduğu, şayet toplu taşıma araçlarında bir yoğunluk yaşanmış ise vatandaşların söz konusu yoğunluğu sosyal medya veya diğer yayın organlarında paylaşım konusu yapmalarının demokratik bir toplumda beklenen bir davranış olduğu, yöneticilerin de bu tür paylaşımlara veya yayınlara katlanma ve imkanları ölçüsünde gerekli tedbirleri alma yükümlülüklerinin bulunduğu" ifade edildi.

Ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Mehmet Önder Duman hakkında "paylaşımların ağır ve kaba eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiği" ifade edilerek yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatiyle takipsizlik kararı verildiği anlatıldı.

CUMHURİYET GAZETESİ'NDEN BİR REZALET DAHA

Tüm bu gelişmeler İBB'nin haksızlığını ortaya koyarken Cumhuriyet Gazetesi sahneye çıkarak skandal bir haberle İBB'ye sahip çıkmaya kalkıştı. Ancak yaptıkları haberle sadece kendilerini rezil ettiler.  

Cumhuriyet Gazetesi, savcılığın soruşturma ile ilgili kararını çarpıtarak "İBB'ye 'dolu otobüs komplosu' kuran AKP'liler hakkında takipsizlik kararı" başlıklı akıllara durgunluk veren bir haber servis ettiler. 

Yapılan bu skandal haber sosyal medyada vatandaşlar tarafından tepki çekti. 

YORUMLAR 109
  • Kenan soysal 3 yıl önce Şikayet Et
    İbikoglu daha istanbulun ulasım sorununu organize edemiyorsun bide kalkmis TŪRKİYE yi idare etmekten bahsediyorsun sen git kaçak inşaatlerine devam et
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    hizmete niyeti olmayanın siyasetide yalan iftira olur
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    sünger boblara doğruları anlatamazsın çünkü hayatları yalan dolan iftira beyin sünger olmuş
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    chp yanlisi basin yalan iftira camur bagimlisi oldu yalansiz iftarasiz camursuz birtek haber yazamiyorlar birazda haklilar dogrulari yazsalar mecburen hukumet i ovmek zorunda kalacaklar zira hukumet onlarin hayal dahi edemiyecekleri icraatleri gerceklestirdi haber yapacak elestirecek birsey bulamiyorlar geriye yalan iftara camur haberler yapmak kaliyor kisacasi sizofren oldular sapittilar zirvada tavan yaptilar.
    Cevapla
  • MURAT İNCE 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin aşkınız balondu söndü . herşey sizin için güzel oldu yani tatil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!