Çekirgeler şimdi de orada ortaya çıktı!

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Tire Akarca Ovasında bulunan mahsulleri yiyerek zarar veren çekirgeler bu kez dağ köylerinde görüldü.

Çekirgeler şimdi de orada ortaya çıktı!
Çekirgeler şimdi de orada ortaya çıktı!
GİRİŞ 16.05.2020 10:06 GÜNCELLEME 16.05.2020 10:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tire Başköy ve Ortaköy civarında görülen çekirgeler, incir ağaçlarına zarar vermeye başladı. Bahçelere giren çekirgeler incir yapraklarını yedi. Çiftçiler, kısa sürede bir çok ağacı telef eden çekirgelerle başa çıkamaz duruma geldiklerini belirtti. Geçtiğimiz haftadan bu yana çekirge ile mücadelesini sürdüren Tire Ziraat Odası ve Tire İlçe Tarım Müdürlüğü, dağ köylerde de çekirge salgınının artmasından dolayı alarmın rengini kırmızıya çevirdi. Bölgeye alanında uzman mühendisler gönderen ilçe tarım müdürlüğü ilaçlama çalışmasına başlayacak.

"Popülasyon artışı çok fazla”

 

Durumu yerinde incelemek için bölgeye giden Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, “Bu bir çekirge salgınıdır. Bu her yıl olur. Ancak bu yıl popülasyon artışı çok fazla. Maalesef gün geçtikçe ekolojik denge bozuluyor. Şu an bu bölgede yabani kuş türevleri kalmadı. Eğer bunlar olsaydı zaten o kuşlar bu çekirgeleri yiyerek beslendikleri için böyle bir salgın olmayacaktı. O yüzden doğaya önem vermeliyiz ve sahip çıkmalıyız. İnşallah ilçe tarım müdürlüğümüz başta olmak üzere bizim de vereceğimiz makine ekipman desteği ile biz bu mücadeleyi de atlatırız. Şimdiden çiftçilerimize geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • Figen 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimcimiz olsunn
    Cevapla
  • Mkö 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam çekirge tarım anlatıyor. Millet adamiadamın tisortune/izmir e kafayı yoruyor
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ege chp icin bir namusdur Nerde yesil doga vs Varmisin villa yapmaya bodrum bitti denizi kirli mavi bayrak masal O halde chp bitmistir bence...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha iyi günler, aynısını fındıkta yaşıyoruz. Zirai mücadele adı altında kimyasallar kuş, fare, solucan gibi tarıma yararlı ne var ise yok etti. Şimdi tonlarca ilaçla bile zar zor mahsul alınıyor.
    Cevapla
  • yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah en iyisinibilir
    Cevapla
  • Kozanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın ancak ilaç olmadığı o 70 sene önceki dekara verimin ne olduğunu bir araştır. Öyle devam etseydi bugün Türkiye aç kalırdı.
    Cevapla
  • Nearaacımasızolduk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sebze meyve fiyatları çıkacak siz ne yorum yapmışsınız hadi izmirliye olmuş etmiş diyorsunuz olan yine sana bana olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı