Ali Erbaş'tan İzmir'deki skandalla ilgili açıklama!

İzmir'de, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek müzik yayını yapıldı. İzmir Müftülüğü konu ile açıklama yaparken, İl Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaşanan olay sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan da sert tepki geldi.

Ali Erbaş'tan İzmir'deki skandalla ilgili açıklama!
Ali Erbaş'tan İzmir'deki skandalla ilgili açıklama!
GİRİŞ 21.05.2020 14:51 GÜNCELLEME 21.05.2020 15:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek müzik yayını yapılmasına ilişkin, Twitter'dan açıklamada bulundu.

Ali Erbaş, "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bir hadise ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provokatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 9
  • Abdullah Uyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse dememiş ki merkezi yayın sistemi nedir, niye var, ne işe yarar ? İlk fırsatta kaldırılmalıdır. Müezzinler ezan okumayı unutacaklar böyle giderse.
    Cevapla
  • Sırat 3 yıl önce Şikayet Et
    Islam dusmani soysuzlar
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl bir edep ahlak yoksunu ya. Bildiğin Müslüman İslam düşmanı. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    bu merkezi sistem zaaten sacmaliktan baska birsey degil! o kadar müezzin yetisiyor okusunlar vaktinde ezanlarini ne ise yariyorlar? merkezi sistemden sehirin bir yerinden bir kisinin ezan okunup her yere dagilmasi caiz degil zaaten,bu sacmalaiga ne zaman son verecekler anlamadim. InsALLAH bu olay ders olurda yani merkezi sistemi kapatirlar .
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkezi sistem 28 şubat ürünüdür ve hala belası devam etmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı