Bir aydır vakanın görülmediği ilimizde korkutan gelişme!

Koronavirüsle mücadelede başarılı iller arasında gösterilen ve 30 gündür vakanın görülmediği Artvin'de 4 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekiplerinin çalışmaları sonucu vakaların Bursa'dan geldiği tespit edilirken, ilk planda ilde 23 kişi karantina altına alındı.

GİRİŞ 22.05.2020 21:19 GÜNCELLEME 22.05.2020 21:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

30 gündür koronavirüs vakasının görülmediği Artvin'de korkulan oldu ve ilde yeni vakalar görülmeye başlandı. 4 kişinin test sonuçları pozitif çıktığı kentte ilk etapta 23 kişi ise karantinaya alındı.

 

 

Yeni tip koronavirüsle mücadelede başarılı iller arasında gösterilen ve 30 gündür vakanın görülmediği Artvin'de 4 kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı. Borçka ilçesinde koron virüs semptomları gösteren bir vatandaş hastaneye başvurdu. Yapılan test sonuçlarının pozitif çıkmasını ardından kişinin ailesine yapılan testlerde 3 kişide daha koronavirüs tespit edildi. 4 vatandaş Artvin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, temasta bulunduğu kişiler ise filyasyon taraması kapsamında belirlenmeye çalışılıyor. 

BURSA'DAN CENAZEYLE GELMİŞLER

 

 

Vakalarla ilgili yapılan ilk araştırma neticesinde Bursa'dan Borçka'ya cenaze getiren 3 kişinin virüsü yakınlarına bulaştırdığı şüphesi üzerinde durulurken, yapılan test sonuçları şüpheleri doğruladı ve vakaların Bursa'dan geldiği tespit edildi. 

23 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Cenaze merasimi ve sonrasında oluşan sosyal ortamlar nedeniyle kalabalık bir temas listesinin olduğu belirlenirken, ilk planda ilde 23 kişi karantina altına alındı. Başta il dışından gelenler olmak üzere tüm vatandaşların, virüs taşıyıcısıymış gibi hareket etmeleri istendi. Sosyal mesafe kuralına uyulması, maskesiz sokağa çıkılmaması ve el hijyenine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. 

VALİ UYARMIŞTI: HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL

30 gündür vakanın görülmediği Artvin'de Vali Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, halkı rehavete kapılmaması konusunda uyarmış, "Hiçbir şey bitmiş değil" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    Medya bu tür sorumsuz kişileri teşhir etmeli teşhir edilen kişilerde ağır cezalar uygulanmalı Yoksa bu işin önüne geçilmez
    Cevapla
  • ato 3 yıl önce Şikayet Et
    kontrollü sosyal hayata geçmek zorundayız,nedenmi?aşının en erken çıkma ihtimali 1 yıl bu insanları bu kadar evde oturtmanın maliyetini hesaba katmak gerekmiyormu?bence;ilk vaka çıktığı zmn 15 gün sokağa çıkma yasağı uygulansaydı sonuç daha iyi olurdu diye düşünüyorum..böyle ara ara çıkma yasağı gelmesi vakaları azaltmada etkili,ama istediğimiz sonuca gelmesi bayağı bir zmn alacak..
    Cevapla
  • Çeliktepeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl denetleme anlamadım..bizim burda akşam çay ocaklarının önü tıka basa dolu ve kimsede maske yok..nasıl bitecek bu kadar duyarsız insan olduktan sonra..adamların sanki virüsten haberi yok..işin garibi ortada polis bekçide yok..uyaranda..
    Cevapla
  • Farketmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorumsuz insanların sorumsuzluğu malesef sorumluluğunu bilen insanları eve,sağlık çalışanlarınıda hastahaneye mahküm brakıyor. Bu cezalar artırılmalı başka seçenek kalmıyor gibi,2 aydan fazladır evdeyiz bizim gibi milyonlarca insan var çocuğuna hasret binlerce sağlık çalışanı e yeter artık şu kurallara bi zahmet uyun yani.Kendinizi düşünmüyorsanız;eve haps olmuşları,sağlık çalışanlarını,ebeveyinlerine hasret çocukları,yaşlıları,kronik hastalığı olanları,ülke ekonomisini düşünün bari.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerede ölmüşse gömün oraya, niye bu kadar taşımaya uğraşıyorsunuz, bir de bulaş işi varken.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma