İbrahim Gökçek attığı her adımı DHKP/C’ye rapor etmiş

Terör örgütü yöneticiliği suçundan yargılandığı sırada örgüt talimatıyla başlattığı ölüm orucu nedeniyle 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in DHKP-C Yurtdışı Merkezi Komite’ye gönderdiği raporlar ortaya çıktı.

İbrahim Gökçek attığı her adımı DHKP/C’ye rapor etmiş
İbrahim Gökçek attığı her adımı DHKP/C’ye rapor etmiş
GİRİŞ 23.05.2020 08:05 GÜNCELLEME 23.05.2020 08:08
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan tespitlere göre, örgütün Türkiye Genel Komitesi’nde yer alan 4 kişiden biri olan ve ‘Engin’ kod adını kullanan Gökçek, çeşitli başlıklar altında DHKP/C’nin Yurtdışı Merkezi Komitesi’ne raporlar gönderdi. Belgelerde gündelik hayatta yapılan her şeyin Gökçek tarafından örgüte rapor edildiği görüldü.



Gökçek, 18 Ekim 2016 tarihinde ‘eğitim’ isimli bir metin belgesini (txt) yurtdışındaki DHKP/C yöneticilerine gönderdi. Mektubunda DHKP/C Yurtdışı Merkezi Komite üyelerine ‘ortaklar’ diye seslenen ‘Engin’ kod adlı Gökçek, ‘Onur’, ‘Yusuf’ ve ‘Saadet’ kod adlı örgüt üyeleriyle yaptığı toplantıdan bahsediyor. Kitap-dergi okuma durumu, izlenen film, yapılan spor, mekik-şınav sayısının dahi bildirildiği toplantıda söylenenler Gökçek tarafından yazılıp rapor haline getirilerek yurtdışı komiteye gönderilmiş. “Ortaklar, toplantı raporumuzu gönderiyorum. Geciktim biraz yazmakta, hafta sonu festivalde olunca notlarım biraz birikti” notunu yazan Gökçek’in kod isimle bahsettiği diğer 3 örgüt üyesinin avukat Oya Aslan, avukat Barkın Timtik ve Ali Aracı olduğu tespit edildi.

 

Yenişafak

YORUMLAR 42
  • ÖMER 3 yıl önce Şikayet Et
    ateist imansız....cehennemi boyladın...Allaha savaş açanların sonu lağım faresi gibi gebermek..ateşin bol olsun terörist.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Geberdi gitti namussuz . Daha neyin haberini yapıyorsunuz. Bırakın öteki cehennemlikler gibi unutulsun gitsin. Rabbini tanımayanı ben hiç tanımam. İla cehennemi zümera.
    Cevapla
  • yapcek bişe yok 3 yıl önce Şikayet Et
    bu telef olan zat günlük rapor tutmuş dhkpc de günlük gözlem yapmış bizim için gönüllü açlıktan ölecek malların kaç gün dayandığına dair istatistik sırada ki gelsin istatistiğin son halini verecekmiş
    Cevapla
  • Nazım Gelendost 3 yıl önce Şikayet Et
    Canı cehenneme teröristin...
    Cevapla
  • Nedim 3 yıl önce Şikayet Et
    Gurupyorum bunlar ermeni dhkp.c ermeni orgutu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti