Erdoğan'ın tedavisini üstlendiği küçük Taha'dan sevindiren haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tedavi edilmek üzere Elazığ'dan İstanbul'a getirtilen 6 yaşındaki Taha Sis'in sol gözünde görme yetisini tamamen kaybetmesine neden olan beyin tümörü, yüzde 15 küçüldü.

GİRİŞ 26.05.2020 13:39 GÜNCELLEME 26.05.2020 13:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tedavi masraflarını üstlendiği 6 yaşındaki Taha Sis'in görme yetisini kaybetmesine neden olan beyin tümörü yüzde 15 küçüldü. Küçük Taha bir video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ramazan Bayramı'nı kutladı.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEDAVİSİNİ ÜSTLENDİ

Elazığ'da yaşayan Sis ailesinin 6 yaşındaki oğullarının göz sinirleri üzerinde ortaya çıkan tümör nedeniyle sol gözü, görme yetisini kaybetti. Ocak ayında kendilerine ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taha Sis'in tedavisini üstlenerek aileyi İstanbul'a getirtti.

 

 

Taha Sis; kardeşi Ömer Asaf, annesi Azine ve babası Rıfat ile 4,5 aydır tedavi için geldiği İstanbul'da yaşıyor.

Anne Azine Sis, İstanbul'da bir otelde kaldıklarını, Taha'nın kemoterapisi için belirli aralıklarla hastaneye gittiklerini söyledi.

SAĞ GÖZÜNDE YÜZDE 90'A KADAR GÖRME ŞANSI OLABİLECEK

Azine Sis, Taha'nın sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

"Tümör çok büyük ve çok riskli bir yerde bulunuyor. Tümörün küçülmesi için Taha kemoterapi görüyor. Tümörde şimdiye kadar yüzde 15 küçülme oldu. Doktorlar sağ gözü kurtarmak için mücadele ediyorlar. Şu an sol gözü hiç görmüyor, sağ gözünde ise yüzde 65 kayıp var. İki ay sonra bir MR daha çekilecek. Eğer tümör sağ göz sinirlerinin üzerinden biraz daha kalkmışsa, sağ gözü kurtarılabilecek. Sağ gözünde yüzde 80 ya da 90'a kadar görme şansı olabilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tedavi süreciyle yakından ilgilendiğini söyleyen Sis, "Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun, bizi burada mağdur etmedi, çok ilgilendiler. Kendisinin bayramını kutluyoruz. Bu tedavi sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadılar. MR'a girdiğinde, Cumhurbaşkanı direkt hastaneden durumu sorup MR sonuçlarını öğrenmiş. Cumhurbaşkanı Özel Kalemi ve özel doktoru sürekli arıyor, ilgileniyorlar." ifadelerini kullandı.

TAYYİP DEDE BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN

Küçük Taha da Ramazan Bayramı dolayısıyla çektiği bir video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayramını kutladı ve koronavirüs sürecinde insanların evde kalması gerektiğini söyledi.

Taha, "Tayyip dede, bayramın mübarek olsun, ellerinden öpüyorum. Seni çok seviyorum. Ben Tayyip dedemi dinliyorum ve dışarıya çıkmıyorum. Siz de dışarıya çıkmayın." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar içten ne kadar yürekten söylüyor ..Rabbim şifa versin inşeAllah komple tümörden kurtulur ve iyileşirsin minik ve o sürdüğün arabanının ışınlanma arabası yaparsın inşeAllah..Allah ım sen Recep Tayyip Erdoğanı ve onun gibi ülkesi ve milleti iin imanı islam için çalışanalrı koru ve çoğalt..işde bu çocuğun yüreğindeki DUA yeter. ve bunun gibi çocukların yaşlılaların duası REİS UZUN ADAM SENİ ÇOK SEVİYORUZ VE ALLAH İİN SEVİYORUZ.REİSSSS ALLAH INA GURBAN
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil şifa versin, en kısa zamanda sağlığına kavuşsun inşallah.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc Sifalar versin Emegi gecenlerdende Allah cc Raziolsun
    Cevapla
  • Kıvanç 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil sifalar versin. Bir an once gormene kavusursun kuzum insallah. Allah devlete zeval vermesin. Devletin tum imkanlari boyle ailelere gitmeli.
    Cevapla
  • aydın ayvaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Reis e sağlık afiyet huzur ver ona zeval verme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!