Reşat Petek yıllar sonra paylaştı: İsmail Hakkı Karadayı'nın cevap veremediği soru

28 Şubat döneminde başörtülülerin uğradığı zulme karşı kamu davası açan ve dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın suç duyurusundan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alınan AK Partili eski Milletvekili Reşat Petek, yıllar sonra gerçekleştirilen sorguyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Petek, Karadayı'ya özür dileyip dilemeyeceğini sorduğunu ve cevap alamadığını söyledi.

Reşat Petek yıllar sonra paylaştı: İsmail Hakkı Karadayı'nın cevap veremediği soru
Reşat Petek yıllar sonra paylaştı: İsmail Hakkı Karadayı'nın cevap veremediği soru
GİRİŞ 27.05.2020 10:35 GÜNCELLEME 27.05.2020 21:12
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

28 Şubat döneminde başörtülülere yapılan zulme karşı dava açan isim olarak bilinen, dönemin Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı ve AK Partili eski Milletvekili Reşat Petek, İsmail Hakkı Karadayı'nın ölümünden sonra dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

 

 

28 Şubat davasında Karadayı'ya özür dileyip dilemeyeceğini sorduğunu anlatan Petek, Karadayı'nın bu sorunun karşısında çok zorlandığını ve cevap veremediğini belirtti. 

Reşat Petek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

 

 

"ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUN"

28 Şubat Döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın ölümü nedeniyle iki hatıramı sizlerle paylaşmak istiyorum. 

28 Şubat Darbecilerinin zulümlerinin başında başörtülü öğrencilerin eğitim özgürlüklerini kısıtlamak ve üniversite kapılarından geri döndürmek, zorla başlarını açtırmak, ikna odalarında eziyet etmekti. Brifing alan bazı savcıların başörtülü öğrenciler hakkında anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmaktan idam istemiyle dava açtıkları o dönem Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı olarak yetki alanım içinde bu hukuksuzluğa dur demek için Rektör ve Dekan haklarında "eğitim özgürlüğünü engellemek" suçundan kamu davası açmıştım. Türkiye'de ilk ve tek dava olarak kaldı. 28 Şubatçıların rahatsız olacakları belliydi. İsmail Hakkı Karadayı hakkımda suç duyurusunda bulunmuştu. Görevden alındım, mağdur edildim, yargılandım, sonuçta aklandım. 

Gün geldi, 28 Şubat mağdurları ile darbeciler hakkında şikayet olduk. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 103 sanıktan birisi de İsmail Hakkı Karadayı idi. 28 Şubat Mağdurları Platformunu oluşturduk. Mağdur-Müşteki-Müdahil ve Avukat olarak talep ettiğimiz dava 2018 Mart ayında Karadayı dahil 20 kadar sanık mahkum olmuştu malum. Necati Ceylan, Hüsnü Tuna, Yasin Şamlı, Cüneyt Toraman, Necip Kibar, Fatma Benli, Figen Şaştım, Muhammet Emin Özkan ve ismini burada sayamadığım üstatların İstanbul'dan giderek Ankara'dan katılan avukat arkadaşlarımızla birlikte takip ettiğimiz davada İsmail Hakkı Karadayı'nın çapraz sorgusunda bir soru yöneltmiştim. Soru özetle şu:

"Sayın Karadayı, bizim kadınlarımızın kızlarımızın inançlarından dolayı başlarını örttüklerini, inanca dayalı bir tercih olduğu için başörtüsüne kimsenin el ve dil uzatmadığı bir gerçektir. İlk olarak Anadolu düşman istilasına uğradıklarında Fransız askerleri başörtüsüne el uzatmış ve Kahraman Maraş'ta İstiklal Savaşımızın başlamasına neden olmuştur. İkinci olarak da sizin Genelkurmay Başkanlığında verdiğiniz talimatlarla başörtülü öğrencilerimiz üniversite kapılarında zulme uğradı, eğitim özgürlükleri engellendi, başörtülerine el uzatıldı. Sorum şudur. Bu yaptığınız zulümlerden pişmanlık duyuyor musunuz? Siz başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyabilmek için aziz milletimiziden özür dilemeyi düşünüyor musunuz"

Bu sorumuz Karadayı'yı öyle zorlamıştı ki, elini yakasına götürdü, kravatını gevşetti, avukatı Erol beye ben rahatsız oldum ara isteyelim dedi ve Mahkeme Başkanı duruşmaya yarım saat ara verdi. Karadayı avukatlarının yardımı ile salondan çıkabildi. Dönüşte ben sorumun cevabını bekliyorum dediğimde, avukatının telkiniyle "susma hakkımı kullanıyorum" demiş ve cevap verememişti. 

Gelimli-gidimli sonu ölümlü dünya... Ölüm deyince aklımıza gelen, Mahkeme-i Kübra, sorgu, sual ve hesap günü... 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • Digest 3 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat döneminde kimin ne zarar gördüğüne dair sağlıklı rakamlar yok kanaatimce. Bu konuda bir kayıt platformu oluşturulsa keşke. Bakın bir yorumcu imam hatip kökenli olduğu için unvdeki görevine son verildiğini yazmiş. Mezun olduğu ve memuriyete atanacağı kesin olduğu halde başörtülü memurların çektiği sıkıntıları görüp hiç başvuru yapmayanlar var mesela. Bunların dolaylı yoldan hayatı karartıldı ama kayıtlarda olduklarını sanmıyorum.
    Cevapla
  • Aklı selim 3 yıl önce Şikayet Et
    toprağı bol olsu7n münafığın
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    topraği bol olsun
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu olduğu kesin olan, yargılanan birine nasıl askeri tören yapılıyor, oldu olacak bir de zulmettigi başörtüsü mağdurlarına tasitsaydiniz . Bu dünyada adalet tecelli etmedi, orada zulmünün karşılığını bulur.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra özür dilesede artık boşuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak