Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı bir televizyon programında sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık açısından kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini belirten Ceyhan, "Ama diğer taraftan, bir ülke sürekli sokağa çıkmayarak, iş yerlerini kapatarak kendi varlığını sürdüremez" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması
GİRİŞ 27.05.2020 22:33 GÜNCELLEME 27.05.2020 22:33

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu değerlendiren Mehmet Ceyhan, sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KISTLAMANIN DEVAM ETMESİNDE FAYDA VAR"

Sağlık açısından sokağa çıkma yasağının devam etmesinde fayda olduğunu söyleyen Ceyhan, "Ama bir taraftan da işin ekonomik boyutunu unutmamak lazım. Bir ülke sürekli sokağa çıkmayarak, iş yerlerini kapatarak kendi varlığını sürdüremez. Mutlaka bazı tedbirler kaldırılacak ya da konacak. Her kaldırılan tedbirin risk oluşturduğunu düşünmek lazım. Şöyle bir ortam düşünün; bütün insanlar dışarıya çıkın dediğinizde maskesini düzgün takıyor ve fiziksel mesafeye dikkat ediyor. Sizin zaten hiçbir tedbir almanıza gerek kalmaz ki o zaman. Düğün ve nişanlarını yaparsınız, barları ve restoranları açabilirsiniz. Camilerde ibadetinizi yapabilirsiniz. Bütün bu problemler bazı insanların kurallara uymaması nedeniyle ortaya çıkıyor. Herkes kurallara dikkat ederse virüsün insanlara bulaşma şansı yok" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada