Kararlar için önemli gün: Sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları görüşülecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenecek olan kabine toplantısında, hafta sonu için merak edilen 'Sokağa çıkma yasağı var mı?' sorusu cevap bulacak. Toplantının ana maddelerinden olan sokağa çıkma kısıtlaması ve seyahat kısıtlaması hakkında değerlendirmelerde bulunulacak. Kabine toplantısında kontrollü sosyal hayat kapsamında yeni tedbirler konuşulacak.

Kararlar için önemli gün: Sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları görüşülecek
Kararlar için önemli gün: Sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları görüşülecek
GİRİŞ 28.05.2020 01:59 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:13
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında her pazartesi telekonferans yöntemiyle gerçekleşen toplantı, Ramazan Bayramı nedeniyle bu hafta perşembe gerçekleştirilecek. Kabinede bayramda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının sonuçları ele alınacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapılan denetimler ile kısıtlamalara uymayanlara uygulanan cezalar konusunda bilgi paylaşırken; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 11 Mart’tan bu yana vaka sonuçlarını ve gelinen son noktayı anlatacak. Özellikle iyileşen hasta sayısındaki artış ile yoğun bakım ve entübe hasta sayısında devam eden azalmalar değerlendirecek.

 

 

EK TEDBİRLER GÜNDEMDE

Toplantıda, sokağa çıkma kısıtlamaları da gündeme gelecek. Hafta sonları uygulanan ve 15 şehre kadar düşürülen sokağa çıkma yasağı ile Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar ve 20 yaş altı gençlere uygulanan kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı görüşülecek. 

 

 

İlk etapta 7, ardından 9 ilde seyahat kısıtlaması kaldırılmıştı. Toplantıda, bu illerdeki son duruma ilişkin İçişleri Bakanı Soylu, kabine üyelerini bilgilendirecek. Giriş- çıkış kısıtlamalarının sürdüğü 15 il ile ilgili de son verilerin değerlendirilip bazı illerin seyahat yasağı kapsamından çıkarılması bekleniyor. Ayrıca, şehirler arası ulaşımda alınacak önlemler de yine bu toplantıda görüşülmesi bekleniyor. Toplantıda, vefa destek gruplarının çalışmaları, ekonomi alanında atılacak ilave adımlar, destek paketleri ve yeni tedbirler de konuşulacak.

YORUMLAR 51
  • YKC 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstüne sokak kısıtlaması derhal kaldırılmalıdır..
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm Oranı % 04 olan Almanya gibi Herkes serbest kalsın! Sadece ağır Cezalar karşılığında Maske ve Sosyal Mesafe kuralları uygulansın!..Virüs kısa zamanda önlenir...İnsanları evlere kapatarak Virüs önlenmez!..İnsanları evlere kapatarak İlerde ancak Koronavirüsden daha tehlikeli Hastalıklara sebep olursunuz!.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada Ölüm oranı; % 0,4 .. Virüsü ; Sokağa çıkma yasakları yaş kısıtlamaları değil ,Maske ve Sosyal mesafe Kurallarını katı bir şekilde uygularak önlüyorlar,Her yerde açık!..Virüsüde hemen hemen yendiler! .
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasakları ,20 yaş altı,65 Yaş üstü Şartları kaldırılsın!.İnsanları daha kaç gün kaç Ay kaç Sene Koronavirüsden Saklayacağız!..Bunun sonu yok!..Sokağa Çıkma yasaklarında Vakalar aksine 1000,lerden yukarı çıkıyor Öü sayıları düşmüyor!.. bu yüzden Uymayanlara Ağır Para Cezaları karşılığında Maske ve Sosyal mesafe kuralları uygulansın!.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasakları ,Yaş kısıtlamaları Çözüm değil? İnsanları evlere kapatıyorsunuz! İnsanları Virüslere Savunmasız bir şekilde teslim ediyorsunuz! Çünkü İnsanlar Evlerde,Apartmanlarda ,Sitelerde Rahat durmuyorlar! çaylar pastalar,börekler çaylar Birbirlerine gidiş gelişler hak getire Virüs kapan bir kişi Bütün apartmana,Siteye, Ailelere virüsü anında bulaştırıyor!..Hastanelerde yatanlar,tedavi görenlerin Hepsi Aileler!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!