Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı

Yeni tip koronavirüs salgınında geçtiğimiz haftalarda alınan tedbirler sayesinde vaka sayılarının ciddi oranda düşüşe geçtiği Malatya’da sayı yeniden yükselişe geçti. Bir günde 10’un üzerinde vaka çıkması nedeniyle vatandaşları uyaran Vali Aydın Baruş, kurallara uyulması çağrısında bulundu.

Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı
Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı
GİRİŞ 28.05.2020 15:26 GÜNCELLEME 28.05.2020 15:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele aralıksız sürerken, Malatya’da alınan sıkı tedbirler sonucu vaka sayısında hissedilir bir düşüş yaşanmıştı. 21 Mayıs’ta kentteki korona mücadelesini değerlendiren Malatya Valisi Aydın Baruş, 16 Mayıs’tan itibaren vaka sayılarında ciddi oranda düşüş yaşandığını dile getirmişti. Ramazan Bayramı sonrası ise bugünlerde Malatya’da korkulan oldu ve vaka sayısında artış yaşanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre, Malatya’da şu anda Turgut Özal Tıp Merkezinde 18, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 28 vaka tedavi görüyor.

 

 

BİR MAHALLE KARANTİNA ALTINDA

Öte yandan Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Sürür Mahallesi, bir vatandaşın testinin pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındı. Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, salgının önüne geçilmesi adına Sürür Mahallesi’nin bugün saat 12.00 itibariyle karantina altına alındığı belirtildi. Açıklamada, mahalledeki vatandaşların ihtiyaçlarının ilçe vefa destek grubu tarafından karşılanacağı belirtildi.

 

 

SADECE RANDEVULU HASTALARA BAKILACAK

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur bugün yaptığı yazılı açıklamada, toplumda salgının bittiği algısının oluştuğunu ve bu nedenle vakalarda artışın yaşandığını dile getirdi. Hastanelerinin halen pandemi hastanesi olduğunu ifade eden Beytur, aile hekimliği ve devlet hastanelerinde çözülebilecek hastalıklar için Turgut Özal Tıp Merkezine başvurulmamasını istedi. Hastanelerinin tüm polikliniklerinde sadece randevulu hastalara bakılacağını ifade eden Beytur, “Muayene için randevunuzu totm.inonu.edu.tr web adresindeki online işlemlerden veya 444 1996 numaralı çağrı merkezimizden alabilirsiniz. Randevu saatinizden en erken 20 dakika önce hastaneye geliniz. Bu süreçte lütfen maske takınız, sosyal mesafe kurallarına uyunuz. Zorunlu kalmadıkça hastaneye refakatçi getirmeyiniz” ifadelerine yer verdi.

Bir süre önce maskesiz dolaşmanın yasaklandığı kent merkezinde polis ekipleri maske takmayan vatandaşları sık sık uyarıyor. Bazı kişilerin ise hala maske takmadan dolaştığı görüldü.

YORUMLAR 5
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim insanımız isyankar . yakında ikinci dalga patlar mahalesef
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    açele ettik
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da sokağa çıkınca görüyorum,maske takanların çoğunun maskesi çene altına inmiş,gençler birbiriyle sarmaş dolaş.ve birkaç kere rast geldim,saçı başı ağarmış,görünüşünden 65 in üstünde olduğu belli olan yaşlı adamlar ellerinde koca araba,çöpten öteberi topluyor,yine 65 yaş üstü olduğu belli olan bir adam el arabasıyla eskicilik yapıyıyor,eski öteberi topluyor.
    Cevapla
  • Misafir tötm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali beytur gerçekten çok iyi birisi
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rehavet değil kurallara uymayanların oluşturduğu sonuçlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!