ÖSYM'den sınav yerleriyle ilgili açıklama!

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (MSÜ) başvuranlardan, atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyenlerin, değişiklik taleplerinin alınacağını bildirdi.

ÖSYM'den sınav yerleriyle ilgili açıklama!
ÖSYM'den sınav yerleriyle ilgili açıklama!
GİRİŞ 28.05.2020 20:39 GÜNCELLEME 30.05.2020 01:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sınav giriş yerleriyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ile 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) başvuran adayların atamaları, ilgili sınava başvurularında birinci sırada tercih ettikleri sınav merkezlerine yapılmıştır.

Ancak, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı bir ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adaylar (sınav merkezi değişiklik taleplerini dilekçe vb. yollarla daha önce ÖSYM'ye göndermiş olan adaylar dahil) sınav merkezi değişikliği taleplerini değerlendirilmek üzere 29 Mayıs 2020 tarihinde 09.00 - 23.59 saatleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden Başkanlığımıza iletebileceklerdir.

 

 

YORUMLAR 4
  • Vural 3 yıl önce Şikayet Et
    İkamete yakın okullar belirlenmeli
    Cevapla
  • Mehmet gün 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin editör siz haber yapınca osym adres değişikliği için bir hak verdi. Online ücret odemeden dolayı bir cok öğrenci madur oldu. Bunlara bir hsk verilmesi lazım. Sorun osym nin online sisteminden kaynaklı
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir uygulama, online sinav ücreti odemesinden dolayı madurlar var. Sinav ücreti nin yatirilmamasi sonucu sinava guremeyeceklere bir hak verulmesi gerekir. Devlet madur değil sorun cozendir.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Verilen süre çok az, bilgisi olmayan, int. imkanı kısıtlı olanlar bunu kaçırabilir. Süreyi biraz uzatın, mağduriyetlerin önüne geçin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!