Medya Derneği'nden tekziplerle ilgili açıklama

Medya Derneği, Cumhuriyet ve diğer bazı gazetelerde yer alan tekziplerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir" denildi.

Medya Derneği'nden tekziplerle ilgili açıklama
Medya Derneği'nden tekziplerle ilgili açıklama
GİRİŞ 01.06.2020 16:32 GÜNCELLEME 01.06.2020 16:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Medya Derneği, Cumhuriyet ve diğer bazı gazetelerde yer alan tekziplerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:  

Son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi gibi çıktığını üzülerek görüyoruz. Bu durum Medya Derneği olarak bizi kaygılandırıyor.

Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir.

Yalan ve yanlış haberlerin ısrarla sürdürülmesinin, toplumun doğru habere ulaşmasını ve medyanın demokratik işlevini yerine getirmesini imkansız kılması da, konunun dikkat çeken yönlerindendir.

Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur. Bazı gazetelerin son günlerde adeta tekzip bülteni gibi çıkmaya başlaması mesleğimiz açısından utanç verici bir durumdur. Yalan haberleriyle övünen ve bu haberler dolayısıyla yayımlamak zorunda kaldıkları tekzip ve düzeltme metinlerini basın özgürlüğüne saldırı olarak yaftalayarak demokrasi ve özgürlük tartışmalarını doğru bir temelde yürütülmesini engelleyen bu gazete ve gazeteciler mesleğimizin yüz karasıdır. Medya Derneği olarak kendilerini kınıyoruz.

Söz konusu yalan ve yanlış haberleri sorumsuzca yayımlamamakta bir beis görmeyen medya kuruluşları toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkını önemsemiyor olabilir. Fakat medya derneği olarak bizler temiz medya, temiz bilgi, temiz haber anlayışının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteciliğin de bir raconu vardı böyle gazeteler e mesnetsiz kişiler el atınca itibari kalmadı Villan yoksa gazeteci değilsin..
    Cevapla
  • ali yazıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    cümhuriyet yalan makinesi öyle kurgulanmış aksi düşünülemez.
    Cevapla
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    para cezası hafif kalır 1 kaç ay ceza en iyisi olur
    Cevapla
  • Kimkio 3 yıl önce Şikayet Et
    Soylarında var yalancılık. Tekrar eden yalanlarda cezalar katlanarak artmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması