2020 uzman erbaş alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

Normalleşme süreci ile birlikte devletin çeşitli kurumları personel alımı ilanlarını yayınlamaya başladı. En çok merak edilen alımların başında Uzman Erbaş alımları yer alıyor. Adaylar, 2020 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine alım olacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki uzman er-erbaş alımı yapılacak mı?

2020 uzman erbaş alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?
2020 uzman erbaş alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 05.06.2020 09:38 GÜNCELLEME 05.06.2020 09:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında yavaş yavaş normalleşme sürecine girilirken, kamu kurumlarına yapılacak olan personel alımlarına dair araştırmalar da hız kazandı. En son yapılan 500 kadın PÖH alımına rekor seviyede başvuru yapılmıştı. Şimdi de erkek adaylar 2020 yılında yeni uzman erbaş alımlarının yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Jandarma uzman erbaş alımı ne zaman? 

 

ASKERLİK ŞARTI OLACAK MI?

Edinilen bilgilere göre 2020 yılı alımında da askerlik şartının olmayacak. Askerlik yapan ve yapmayan adaylar uzman erbaş alımına başvuru yapabilecek.

 

KPSS ŞARTI VAR MI?

Geçen yıl yapılan uzman erbaş alımına KPSS şartı getirilmişti. Hem KPSS ile hem de KPSS olmadan uzman erbaş alımı yapılmıştı. 2020 yılı alımında da KPSS şartı olması ve hem KPSS ile hem de KPSS'siz uzman erbaş alımı yapılması bekleniyor.

Alınacak sayısının yarısı KPSS puanı ile diğer yarısı KPSS puan şartı olmadan istihdam edilecek.

2020 UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Sistemi üzerinde yer alan duyurulara yeni bir uzman erbaş alım ilanı eklenmedi. Bu yıl söz konusu alımların olup olmayacağına dair henüz net bir bilgi yok. Devletin gerekli kurumların yeni bir açıklama yapıldığında sizlerle paylaşmış olacağız.

UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, 

 En az lise ve dengi okul mezunu olmak, 

 Nüfus kaydına göre yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak 

 Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak. 

 Askerlik hizmetini yapmakta iken 'Askerliğe elverişli değildir' raporu alarak terhis edilmemiş olmak 

 Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak 

 Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak, 

 Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak,

 Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, başvurunun son günü itibariyle üç (3) yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir. 

 Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır. Üç (3) yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir. 

 Üç (3) yılını doldurmadan tek taraflı sözleşmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

YORUMLAR 4
  • süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı 29 olsun lütfen uzman erbaş olmak istiyorum
    Cevapla
  • süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bizleri'de alsınlar ortaokul mezunuyum açıktan lise okuyorum. lütfen bizleride es geçmeyin bu arada askerlik şartının kalkması çok güzel olmuş.
    Cevapla
  • Nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırını 35 e çekmeleri çok iyi olur bence.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ilk okul mezununuda alsınlar mesele okumam çok iyi boyom 186kilom81 üç dil biliyorom benim gibi binlerce kişi var ne olur haksızlık olmasin baskanim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar