Vekilliği düşürülen HDP ve CHP'li isimler tutuklandı

Son dakika haberi: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır'da gözaltına alınan Farisoğulları ile Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Öte yandan milletvekilliği düşürülen ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan CHP'li Enis Berberoğlu, tutuklandı.

GİRİŞ 05.06.2020 03:39 GÜNCELLEME 05.06.2020 03:45
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Başsavcılık, Güven ve Farisoğulları hakkında kesinleşen hapis cezaları üzerine yakalama kararı çıkarttı.

Yakalama kararı doğrultusunda Farisoğulları, Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolundaki uygulama noktasında gözaltına alındı.

Kesinleşen hapis cezasını çekmek üzere çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda Güven de Diyarbakır'daki evinde yakalandı.

ÜÇ İSİM TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, milletvekillileri düşürülen ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle yakalama kararı çıkarıldıktan sonra gözaltına alınan Güven ve Farisoğulları, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Milletvekilliği düşürülen CHP İstanbul eski Milletvekili Enis Berberoğlu, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece, aynı suçtan yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 

CHP'Lİ ENİS BERBEROĞLU GÖZALTINA ALINDI

Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Berberoğlu'nun Vatan Emniyet'e götürüldüğü öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 126
  • EBRAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Yetmedi bu Vatan hainlerini meclisten atmadıktan sonra bir anlamı yok çünkü bunlar hain hdp ler de kürt düşmanıdır. >D.bakır şimdi huzurlu yollar kesilmiyor esnafın kepengi kapatılmıyor. Herkes hayat mücadelesini veriyor sağ olsun sayın Erdogan ve Sülyman Soylu
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Gardaslarim !!! Bu ülkeyi ben ve silah arkadaşlarım kurduk. Vaktimiz doldu hak vuku buldu. Kimimiz şehit, kimimiz eceliyle. Çok şükür geride kapanmayacak bir amel defteri olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devleti'ni bıraktık. Yalnız görüyorum ki mirasım olan birkaç emanetim; ehliyetsiz , liyakatsiz, kendini bana adamış gibi gözüken benim ismimi anan ama benden bir o kadar nefret eden palyaço görünümlü hainlerin elindedir. Bu durum beni ve silah arkadaşlarımi üzmektedir. Allah rızası için bunların elinden emanetimi (CHP'yi) alın yahu. Vallahi dayanamıyorum. Cumhuriyeti biz kurduk ama cumhuriyet kelimesi düşmanlarımizin ağzında elinde oyuncak olmuş .
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainlere yer Yok bu ülkede
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep yazdık.Daha beter olun diye ehhh.Oldu da.
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    hainlere yer yok.. hainlerin cezası idam olmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!