Bu hafta sokağa çıkma yasağı neden geldi? Bilim Kurulu üyesinden sokağa çıkma yasağı açıklaması

Normalleşme takviminin açıklanmasıyla birlikte hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının askıya alınacağı iddia edilmişti. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu 15 ilde, 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklandı. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan yasağı iptal etti. Peki hafta sonu neden sokağa çıkma yasağı uygulanmak istendi?

Bu hafta sokağa çıkma yasağı neden geldi? Bilim Kurulu üyesinden sokağa çıkma yasağı açıklaması
Bu hafta sokağa çıkma yasağı neden geldi? Bilim Kurulu üyesinden sokağa çıkma yasağı açıklaması
GİRİŞ 05.06.2020 11:54 GÜNCELLEME 05.06.2020 12:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu (6 Haziran cumartesi, 7 Haziran pazar) 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktı. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum." dedi

 

BU HAFTA NEDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANMAK İSTENDİ?

Bilim Kurul üyesi Prof. Alpay Azap, kısıtlamaların azaltılmasına rağmen bu hafta sonu uygulanmak istenen sokağa çıkma yasağının gerekçesini açıkladı. Prof. Azap, "İllerdeki pandemi kurulları vaka sayılarının arttığını bildirdi. Gaziantep, Diyarbakır, Karadeniz Bölgesi'nden birkaç şehir de var. Ankara'da beklediğimiz azalmayı göremedik, çok hafif bir artış var. İstanbul’un 1-1.5 ay önce tamamladığı salgın eğrisi bazı illerimiz için yeni başlıyor olabilir. Bunu dikkatlice takip etmek gerekir. Sayın Sağlık Bakanı “İkinci dalgayı beklemiyoruz” dedi. Bu önümüzdeki birkaç aylık dönem için yapılmış bir değerlendirme. Bu birkaç aylık dönemde vaka sayılarında belirgin bir düşüş olmasa dahil artış da beklemiyoruz.​" dedi.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE OLACAKTI?

05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktı.

NE ZAMANA KADAR MASKE TAKACAĞIZ?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koronavirüs tedbirleri kapsamında takılan maskeler için, ''En iyi ihtimal 2021’in başına kadar maske takacağız'' açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 2
  • Blimci 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske kapalı kalabalık yerlerde işe yarar.!! Acık temız havada risklidr ve hıjyen saglamaz ki.
    Cevapla
  • İsmailC* 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun vaka ve ölüm oranları hızla düşmekte üzüntümüz şuan dost ve müslüman kardeşlerimiz olan pakistan,katar ,arakandaki artışlar inşallah devletimiz oralarada yardım elini uzatır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması