Son dakika haberi: Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

Son dakika: Malatya'nın Pütürge ilçesinde, saat 21:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, civar illerden de hissedildi. Malatya Valiliği, toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmedeiğini açıkladı. Depremle ilgili uzmanlardan dikkat çeken yorum geldi.

GİRİŞ 05.06.2020 22:07 GÜNCELLEME 05.06.2020 23:59
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 21.06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık yerin 4.6 kilometre derinliğinde olan deprem Elazığ'da da kuvvetli hissedildi.

DEPREMİ HİSSEDEN İLLERİMİZ

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Elazığ gibi civar illerde de hissedildi.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde depreme meydana geldi. Depremin ardından Malatya'daki bazı kişilerin sokağa çıktığı görüldü.

KANDİLLİ, DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5.3 OLARAK ÖLÇTÜ

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Malatya'da meydana gelen depremin şiddetini 5.3 olarak ölçtü. Kandilli'nin verilerine göre deprem yerin 4.6 kilometre derinliğinde meydana geldi.



MALATYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA!

Malatya Valiliği, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir." açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Pütürge ilçesi Çayköy Mahallesi'nde meydana gelen depremin çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

 

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bent Mahallesi'nde kullanılmayan ve daha önceki depremde ağır hasar gören 2 evde hasar oluşmuştur. Pütürge ilçesi Gözlüce Mahallesi'nde 10 evde, Tepehan Mahallesi'nde 3 evde, Esencik Mahallesi'nde 2 evde, Aslankent, Taştepe ve Örencik mahallelerinde de 1'er evde olmak üzere 2 ilçemizde 7 mahalledeki toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Deprem sonrası bütün mahalle muhtarlarına ulaşılmış, jandarma devriyeleri tarafından tepe lambaları açık bir şekilde deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarına devam edilmektedir."

UZMANLARDAN İLK YORUM: İZLENMESİ GEREKEN BİR YER

Malatya'da meydana gelen 5.0 büyüklüğünde deprem sonrası CNN TÜRK'te açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'İzlenmesi gereken bir yer olarak ifade etmek istiyorum' dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya'da meydana gelen depremi değerlendirdi.

Bölge halkına geçmiş olsun diyorum. Sivrice Elazığ’daki depremden sonra hem saha gözlemleri hem de artçı şoklardan gördüğümüz kadarıyla Sivrice ile Pötürge arasındaki yer kabuğunda bir rahatlama olduğu yani yer kabuğunun kırıldığı burayı etkilediğin artçı depremlerden anlıyoruz. Bu depremin şöyle bir özelliği var. Pütürge ile Sivrice arasında bir kırılma yaşandığı için burada uzun süreli bir deprem beklenmez. Arada kalan depremler artçı olarak kabul edilebilir. Bu deprem sanıyorum bölge halkı tarafından şiddetle hissedilmiştir. Türkiye’de yorgun binalarda bazı hasarlar meydana gelebiliyor. İzlenmesi gereken bir yer olarak ifade etmek istiyorum.

'BURADA UZUN SÜRE BİR DEPREM OLMAZ'

Teknik olarak rahatlayan bölge Pötürge ile Sivrice arasında burada uzun bir süre deprem olmaz. Aynı fay üzerinde ya da Pötürge’den Malatya tarafına doğru depremlerin devam etmesi teorik olarak beklenir. Ama bunu periyodik olarak yeniden deprem olup oluşturmayacağı ile ilgili bir şey demek mümkün değil.



VATANDAŞLAR O ANLARI ANLATTI: İYİ SALLADI

Yaklaşık yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem Elazığ’da da şiddetli bir şekilde hissedilirken, vatandaşlar bulundukları yerlerden panikle dışarı çıktı. Depremi hisseden vatandaşlardan Mehmet Duman, "Korkudan dolayı dışarı çıktık. Deprem iyi salladı” dedi.

Deprem olduğunu ve bundan dolayı dışarı çıktığını ifade eden başka bir kişi ise, “Ben evde yatıyordum. Deprem çok korkutucuydu. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah beterinden saklasın” diye konuştu.

YORUMLAR 35
  • Müslüman türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Elazig iyi salladı Rabbim.gardrop gitti geldi resmen.deprem durduktan sonra bile lambalar baya sallandi.Allah muhafaza etsin
    Cevapla
  • hsavase 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır da hissetti. Avizeler bayağı gidip geldi. Geçmiş olsun hepimize.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Hatay dörtyol dada oldu, bu fay hattı tehlikeli olmaya başladı, allah korusun.
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahramanmaraştan hissettik
    Cevapla
  • Hilal27 3 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep merkezde ikamet ediyoruz hicccc hissetmedik
    Cevapla
  • Real 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyormuydunuz bende gaziantep merkezdeydim bayada hissettik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!