Camiye bizans bayrağı astılar! Türkiye'den zehir zemberek açıklama

Güney Kıbrıs'ta camilere yönelik gerçekleştirilen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Tuzla köyünce bulunan bir camiye Bizans bayrağı asıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Bizans bayrağı asılmasına tepki göstererek "Rum yönetimi adanın güneyinde son dönemde birtakım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son vermeli." dedi.

Camiye bizans bayrağı astılar! Türkiye'den zehir zemberek açıklama
Camiye bizans bayrağı astılar! Türkiye'den zehir zemberek açıklama
GİRİŞ 07.06.2020 17:46 GÜNCELLEME 07.06.2020 17:47
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs'ta camilere yönelik gerçekleştirilen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çirkin saldırı sonrasında açıklamalarda bulundu.

OKTAY: SON VERİLMELİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Bizans bayrağı asılmasına tepki göstererek "Rum yönetimi adanın güneyinde son dönemde birtakım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son vermeli ve bu hastalıklı zihniyetin önüne geçecek önlemleri süratle uygulamaya koymalıdır" dedi.

KALIN: MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Limasol'daki Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılmasının ardından Larnaka'daki Tuzla Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyor ve Rum yönetimini derhal failleri bulmaya davet ediyoruz. İslam düşmanlığına müsamaha gösterilemez" ifadelerini kullandı.

RUM YÖNETİMİNE SERT UYARI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasına tepki gösterdi.

Olayı şiddetle kınadıklarını belirten Çelik, "'Rum yönetimi, İslam düşmanlığına son vermeli'' dedi.

 

AK Parti Sözcüsü, Twitter'dan "İslam düşmanlığını teşvik edenler, himaye ettikleri faşistlerin yol açacağı belalarla er geç yüzleşirler'' mesajını paylaştı.

Rumlardan yeni provokasyon! Camiye bizans bayrağı astılar

CAMİYE BİZANS BAYRAĞI ASTILAR

Güney Kıbrıs'ta son bir haftadır camilere yönelik provakasyon saldırıları devam ediyor. Limasol'da bulunan Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılıp, duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazıların yazılmasının ardından bu kez de Larnaka'da bulunan Tuzlu Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asıldı.

LİMASOL'DAKİ PROVOKASYON

Geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde de bir camiye molotofla saldırı düzenlenmiş ve caminin duvarına spreyle ırkçı sloganlar yazılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Köprülü Camisine yapılan provokasyondan bir kare

YORUMLAR 83
  • Han 3 yıl önce Şikayet Et
    1974’de bütün Kıbrıs alınmalıydı. İşini yarım bırakırsan olacağı bu işte..
    Cevapla
  • Suat Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Bizans’ın sıpaları ecelinemi susadı iyi kaşınmaya başladılar Osmanlı’nın Bayrağını Türk’ün Bayrağını gelir heryere dikeriz
    Cevapla
  • MEHTER 3 yıl önce Şikayet Et
    Rum halkı bunu yapanları linç etmelidir fitne rum halkının zararınadır. Rum halkı ayaklanmalı TÜRKIYEYE GÜVENiP kendi hain güruhuna rest çekmelidir. Türkiyede gayri müslimler özgür yaşamaktalar türkiyedeki rumlar sessiz kalmamalı onlarda rum yönetimine karşı tepki göstermelidir. Bu rumların alçaklık yapanlarını susturmalıdır. Bu işin arkasında BÜYÜK ÖRGÜTLENME OLABİLİR içimizdeki hainler
    Cevapla
  • Fsm 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınıyorlar
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkmak yok. Ayasofya yı açalım. Allah (CC) bizimle beraberdir. O bizimle olduğu ve biz onunla olduğumuz sürece her kesten daha iriyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...