Sağlık Bakanlığı'ndan çok kritik korona hamlesi!

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 vaka tanımında özellikle ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı belirtisi olan kişilere test uyguluyordu. Bakanlık dünyada görülen farklı semptomlar nedeniyle “test kriterlerini” değiştirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan çok kritik korona hamlesi!
Sağlık Bakanlığı'ndan çok kritik korona hamlesi!
GİRİŞ 08.06.2020 07:47 GÜNCELLEME 09.06.2020 11:26
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bundan böyle ateş, öksürük, nefes darlığının yanı sıra boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirtilerinden biri varsa da vatandaşa test uygulanacak.

 

 

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 rehberinde güncellemeye giderek, olası vaka tanımını değiştirdi. Yeni olası vaka tanımına tat ve koku alma kaybı da eklendi.

Bakanlığın Kovid-19 rehberindeki güncel olası vaka tanımı şöyle:

 

 

“Ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirti ve bulgularından en az biri ve klinik tablonun başka bir neden/hastalık ile açıklanamaması ve semptomların başlamasından önceki 14 gün içerisinde kendisi veya yakın temaslısının hastalık açısından yüksek riskli bölgede bulunma ya da semptomların başlamasından önceki 14 gün içerisinde doğrulanmış Kovid-19 vakası ile yakın temas varsa Kovid-19 testi yapılacaktır.”

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 26
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım! Virüs sanki sadece Yaşlıları 65 yaş üstünü etkiliyormuş gibi özellikle bazı bilim kurulu üyeleri tarafından açıklamalar yapılıyor! Bu çok yanlış! bu açıklamalar yüzünden 20 yaş üstü artık bırakın sosyal mesafeyi Maskesiz gezmeye başladı!.daha dün 27 yaşında bir genç Korona yüzünden öldü!..Lütfen!. 20 yaş üstününde etkilendiğini ve öldüklerini kontrol için hükümete önerilerde bulunun!?.
    Cevapla
  • ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    günaydın
    Cevapla
  • ADAMIN BİRİSİ 3 yıl önce Şikayet Et
    1 hazirandan sonra ne önlem alırsan al hepsi BOŞ ARTIK.İnsanlarda piskolojik olarak 1 haziran itibari ile covid-19 tamamen bitti bıcak gibi kesildi sanıyorlar koranın bitişi diye kutlama yapıldığını duydum.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda normalleşmeye geçilecek1 ağır Cezalarla insanlar maske ve Sosyal mesafeye alıştırılarak Virüsle yaşmasını öğretmek lazım! yoksa insanları 1 senede evlere kapatsan Virüs bitmez!
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Karantina,kısıtlama hepsi hikaye.Zorunlu maske,mesafe ,para ve de hapis cezası kesin sonuç.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!. Bunu neden yapmıyorlar anlaşılır gibi değil?.
    Cevapla
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençler iyice bıraktı herşeyi, öpüşenler bile fazla, cezai işlem ciddi şekilde yapılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'