Halaçoğlu: Ayasofya sahte belge ile müzeye çevrildi

Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, katıldığı bir canlı yayında Ayasofya’nın sahte belgeler ile müzeye dönüştürüldüğünü ve caminin ibadete açılması gerektiğini belirtti. Halaçoğlu, "Atatürk’ün imzası var, imzada 'K. Atatürk' şeklinde imza ama karar Soy Adı Kanunu’ndan önce atılmış." ifadelerini kullandı.

Halaçoğlu: Ayasofya sahte belge ile müzeye çevrildi
Halaçoğlu: Ayasofya sahte belge ile müzeye çevrildi
GİRİŞ 09.06.2020 16:06 GÜNCELLEME 09.06.2020 16:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk Tarih Kurumu eski başkanı ve 24., 25. ve 26. dönem Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Habertürk’te tele konferans yöntemi ile bağlanarak "Ayasofya" tartışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

Çifte standart vurgusu

Daha önce Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin iki defa soru önergesi verdiğini hatırlatan Halaçoğlu, Türkiye’de ibadet edilmese dahi açık olan kiliseler olduğunu ve çanların çalınmasına izin verildiğini belirterek, Avrupa’dan gelen tepkileri eleştirdi. Biz buna izin verirken ezanın okunmasına izin vermeyen Avrupa ülkelerinin Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkmasının çifte standart olduğunu ifade etti.

 

 

Sahte imzalar ile müze yapıldı

Halaçoğlu, "Ayasofya ibadete açılırsa ne olacak. Şu an zaten cami. Atılmış sahte imzalar ile burası müze yapılmış." şeklinde konuştu. Canlı yayında bir belgeyi de yayınlayan Halaçoğlu, söz konusu kararnamedeki Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının sahte olduğunu ifade etti. Yusuf Halaçoğlu, "Atatürk’ün imzası var, imzada K. Atatürk şeklinde imza ama karar Soy Adı Kanunu’ndan önce atılmış." dedi.

YORUMLAR 11
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam size katılıyorum Bu belgeleri çıkarsınlar milletin görmesini sağlasın lar Bu belgeler ulaşılamayan şeyler değil Ağzınıza sağlık iyi söylemişsiniz.
    Cevapla
  • Danyal hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Bİsmillah deyin ibadete açın
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Adini da degistirelim, "Fetih Camii" olsun yeni ismi.
    Cevapla
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    bugünün imkanları ile o imzanın kimin olduğu çok çabuk anlaşılır, bunu herkez bilir ama ne hikmetse bu yapılmıyor. emniyette bu iş basittir. soy adı gibi soylu birisi bu işi anında halleder.
    Cevapla
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    86 yıldır bu milleti sahte kararnamelerle uyutan zihniyet kim bilir ne kadar sahte belgeler var diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu