Başkan Erdoğan'dan son dakika ilaç açıklaması: Üretmeyi başardık

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin ilaç çalışmalarıyla ilgili önemli gelişmeyi paylaştı.

GİRİŞ 09.06.2020 22:18 GÜNCELLEME 10.06.2020 01:29
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, ilaç geliştirme çabalarıyla ilgili önemli bir müjdeyi duyurdu.

Başkan Erdoğan, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı ilaç müjdesi verdi.

'KENDİ SENTEZİMİZLE ÜRETMEYİ BAŞARDIK'

Hem uluslararası sağlık yardımları hem de ilaç geliştirme çalışmaları ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bugüne kadar sağlık yardımı veya ihracat izni talebine olumlu karşılık verdiğimiz ülke sayısı 125’i bulmuştur. Hekimlerimizin COVİD-19 hastalığı tedavisinde etkin şekilde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı. Sağlık Bakanlığımızın ruhsat sürecini tamamlamasının ardından ilaç kullanıma sunulacaktır.'' ifadelerini kullandı.

 

FAVİPİRAVİR NEDİR?

Japonlar tarafından geliştirilen bir ilaç olan Favipiravir 2014 yılından beri Japonya’da ve bazı ülkelerde satışta. Virüslerle mücadele eden Favipiravir’in yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediği ve corona virüsünün tedavisinde faydalı olduğu Çinli yetkililer tarafından açıklanmıştı.

Favipiravir, koronavirüs ilaç
 

YORUMLAR 56
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    tsk reis
    Cevapla
  • Mocca 3 yıl önce Şikayet Et
    Başlığı gören Covid e karşı ilaç bulundu sanacak.
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinden geliyorsa gel yap boş boş konuşma.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye size minnettardır sayın Cumhurbaşkanım.Siz yeterki Türkiyenin Lideri olun Tütkiye her şeyde en önde olur.Siz gerçek bir Lidersiniz.
    Cevapla
  • Fetih 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte dünyaya Medeniyet öğrettik .Avrupa'ya temizliği dürüstlüğü Adaleti öğrettik gene ögretiriz yeterki Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım Rabbim içimizden Yavuzlar fatihler kanuniler Tayyipler çıkarır.
    Cevapla
  • KAAN 3 yıl önce Şikayet Et
    90'lı yıllar da ben ilkokuldayken biz elmayla armutla yerli malı haftasını kutlardık,şimdi ise üretemediğimiz neredeyse hiçbir şey kalmadı.Artık üretebildiğimiz şeyleri takip edebilmek çok zor hale geldi,ve her ürettiğimiz şey dünya da sınıfının en iyisi oluyor,mesela ürettiğimiz bütün silahlar dünyanın en iyi silahları,hatta ürettiğimiz milli piyade tüfeği MPT'nin sırları Amerikalılar tarafından,yetkili kişiye 10 milyon dolar rüşvet verilerek ele geçirilmeye çalışılmıştı,hala hapiste sanıyorum o zat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...