Cuma hutbesinden öğütler: Peygamber Efendimizin Müslümana rehber olacak tavsiyesi

Bugünkü Cuma hutbesinde Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğine dair öğütler verilecek.

Cuma hutbesinden öğütler: Peygamber Efendimizin Müslümana rehber olacak tavsiyesi
Cuma hutbesinden öğütler: Peygamber Efendimizin Müslümana rehber olacak tavsiyesi
GİRİŞ 12.06.2020 09:25 GÜNCELLEME 12.06.2020 09:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 12 Haziran 2020 tarihli Cuma hutbesi: 

 

 

Cumanız Mübarek Olsun Aziz Müslümanlar 

Bir  sahabi,  Peygamber  Efendimizin yanına  gelerek  ona  şöyle  dedi:  “Ey  Allah’ın Resûlü,  bana  İslâm  ile  ilgili  öyle  bir  nasihat ver  ki,  bu  konuda  başka  kimseye  soru  sorma ihtiyacım  kalmasın.”  Bunun  üzerine  Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyurdu: “Allah’a  inandım  de,  sonra  da  dosdoğru ol” 

 

 

İnsanın  yaratılış  gayesi  kulluktur,  en önemli  vazifesi  ise  Allah’ın  varlığına  ve birliğine  inanmak  sonra  da  bu  imanın  gereği olarak dosdoğru  yaşamaktır.  Zira  iman gönüllere  işleyince,  duygulara,  düşüncelere  ve davranışlara  yansır.  Kişiyi  hak  ve  hakikate, dürüstlük  ve  istikamete  yöneltir.    İşte  o  zaman mümin,  huzurlu  ve  onurlu  bir  hayat  yaşar.  Her iki  dünyada  da  sıkıntı  ve  kederden  emin  olur. Takvaya  ve  ilâhî  ikrama  kavuşur. 

İstikamet;  imanda  sebat  etmek  ve  ahdine vefa  göstermektir.  Cenâb-ı  Hakka  itaat, Resûlüllah’a  ittiba  etmektir.  Özü,  sözü  bir olmak,  olduğu  gibi  görünmek  ve  göründüğü gibi  olmaktır.   

İstikamet;  küfürden  ve  şirkten  arınmak, günahtan  ve  isyandan  kaçınmaktır.  Fitne  ve fesattan  uzak  durmak,  nefsin  aşırı  istekleri  ve şeytanın  vesvesesi  ile  mücadele  etmektir.

İstikamet  sahibi  bir  mümin,  doğruluktan ödün  vermez.  Sözünü  eğip  bükmez,  asla  yalan söylemez. Adaleti gözetir, haksızlığa meyletmez.  İyi  niyetli  ve  samimidir,  riyakârlık göstermez.  İşini  sağlam  ve  güzel  yapar;  hileye tevessül  etmez.  Yaratan’a  olan  sevgi  ve saygısıyla,  yaratılana  merhamet  gösterir,  hiçbir canı  incitmez.  Hâsılı  sırât-ı  müstakim  üzere yaşar.  Allah’ın  rızasını  kazanmayı  her  türlü kazançtan  aziz  bilir.  Rabbinin  gizli  ya  da aşikâr  her  şeyi  görüp  işittiğinin  ve  kullarını hesaba  çekeceğinin bilincinde  bir  hayat  sürer. 

Hutbeyi  Yüce  Rabbimizin şu müjdesiyle bitiriyorum:  “Rabbimiz Allah’tır  deyip sonrada  dosdoğru  olanlara  ne  bir  korku vardır  ne  de  onlar  üzüntü  çekeceklerdir.”

YORUMLAR 2
  • habib akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    bizler bu yaşantımızla sade ve sadece.ALLAH.cc.nun engin merhametine sığınıyoruz.AZABINDANDA.MERHAMETİNE SIĞINIYORUZ.ÜMİDİMİZİ KESMİYORUZ.İNŞAALLHİ RAHMANIN HUZURUNDA MAHÇUP OLMAYIZ.
    Cevapla
  • habib akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    günahlarla içiçe yaşayacaksın bunun üstüne dosdoğru olacaksın.şurayı kaçırmayalım o insan o soruyu mekkedemi yoksa medinedemi sormuş.eğer medinede sormuş ise o zamana kadar Müslümanlar nasıl bir bedel ödedi.hangi şeylerden fedakarlık yaptılar mallarıyla ve canlarıyla o mücadeleleriyle her pahasına bire bir üstesinden gelmiye çalıştılar.o güzide insanların yaptıkları taktira şayan olmuşki rivayetlerde okuduğumuzda onlara rahmet okuyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele