3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? TBMM'de gündeme geldi!

3600 ek gösterge TBMM’de yeniden konuşuldu. Süleyman Soylu, ''Biz bunu hükümet olarak gerçekleştireceğiz. Yani bu konuda sözümüz var’’ demişti. Peki 3600 ek gösterge ne zaman gelecek?

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? TBMM'de gündeme geldi!
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? TBMM'de gündeme geldi!
GİRİŞ 12.06.2020 15:38 GÜNCELLEME 12.06.2020 15:38

Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Hesaplama metodu olan ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor. Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor. Peki ek göstergede son durum ne?

 

 

Polis memurları, sağlık görevlileri, din görevlileri, öğretmenler  yöneticiler ve kamuda çalışan bu meslek gruplarını 3600 ek gösterge ne zaman gelecek konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Çarşı ve mahalle bekçiliği kanunda yapılan görüşmeler esnasında gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin karşılıklı konuşmalarında yapılan ifadeler tartışmalara neden oldu. Ak Parti Grupbaşkan vekili Muş, "Şimdiye kadar hangi vadi vermişsek tek tek yapmışızdır, yerine getirmişizdir çalışmalar tamamlandığında  TBMM'ye getireceğiz bunu daha önce de söyledik" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Soylu'dan 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Süleyman Soylu, Polislere verilmesi düşünülen 3 bin 600 göstergenin sorulması üzerine: ''Biz bunu hükümet olarak gerçekleştireceğiz. Yani bu konuda sözümüz var. Bu sözümüzü bu süreç ortadan kalktıktan sonra gerçekleştireceğiz inşallah. Çünkü Türk polis teşkilatı da jandarmamız da sahil güvenliğimiz de yani kolluk kuvvetlerimiz bu dönemde çok önemli adımlar attı.'' ifadelerini kullandı.

Kamuda çalışan yaklaşık bir buçuk milyon memuru ilgilendiren ek gösterge zammında emekli maaşlarını ve ikramiyelerde önemli bir artış meydana getiriyor. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından ek gösterge cetveli yeniden belirlenerek görev ücreti ile emekli maaşına olumlu bir katkı sağlayacak.

Ek Gösterge 3600 Olursa Neler Değişir?

Öğretmen ve hemşirelerin(sağlık bilimleri lisansiyeri) ek göstergelerinin 1 inci derece kadrolar için 3000'den 3600'e yükseltilmesinin ilgili Devlet memurlarına neler kazandıracağının bilinmesinin, ek gösterge yükseltilmesi taleplerini etkileyebileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 30 hizmet yılında ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinde bulunan "öğretmen" ve "hemşire" kadro unvanlı personelin ek göstergesinin 3600'e yükselmesinin, bu personelin; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine nasıl yansıyacağını görmek amacıyla yaptığımız değerlendirmede aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt