Altun ailesinden CHP'li Avcı'ya dava

CHPnet adlı resmi olarak parti içi iletişim ve duyuruların paylaşıldığı sistemde İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ailesine yönelik verilen skandal talimatlar ortaya çıkmıştı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi ve yöneticisi Mücahit Avcı’nın, CHP’nin iç iletişim portali CHPNet platformunda yaptığı beyanların alenileşmesi üzerine dava açıyor.

Altun ailesinden CHP'li Avcı'ya dava
Altun ailesinden CHP'li Avcı'ya dava
GİRİŞ 13.06.2020 19:04 GÜNCELLEME 13.06.2020 23:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altın ve eşi Fatmanur Altun adına avukatları Sezgin Tunç tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

12 Haziran 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve yöneticisi Mücahit Avcı'nın CHP'nin iç iletişim portali CHPNet platformunda yaptığı iddia edilen beyanların alenileşmesi üzerine müvekkiller Sn. Fahrettin Altun ve Sn. Fatmanur Altun adına yapmış olduğumuz açıklama aşağıdadır:

 

 

"ERDOĞAN'A ZARAR VERME KASTIYLA..."

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve yöneticisi Mücahit Avcı'ya ait olduğu iddia edilen hesaptan CHP'nin iç iletişim portalı CHPNet platformunda Sayın Cumhurbaşkanımız için "diktatör" hakaretinde bulunulduktan sonra kendisine doğrudan zarar verme kastıyla müvekkil Fahrettin Altun'a kolayca zarar verilebileceği, bu suretle gerçek amaçları olan Sayın Cumhurbaşkanımıza zarar verilmesi hedefi izhar edilmiş olup bu beyanları içeren görüntü yazılı ve görsel medyada yayınlanmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait bu platformda sinsi ve haince planlanan bu tasarı, bir süredir sistematik ve kesintisiz bir şekilde müvekkiller Fahrettin Altun ve Fatmanur Altun aleyhine yürütülen itibarsızlaştırma kampanyasını ve bu kampanyanın arkasındaki aktörü ortaya çıkarmıştır.

"GÖZLERİNİ KİN BÜRÜMÜŞ"

Bu kişi ve kişilerin siyasi hasımlığın da ötesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yakın çalışma arkadaşlarına yönelik, gözlerini kin ve nefret bürümüş halde sadece zarar vermek kastıyla hareket ettikleri bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu kin ve nefretin bir sonraki adımı müvekkil ve ailesine yönelecek bedeni ve cismani zarar girişimi olacaktır. Bir süre önce müvekkillerin İstanbul'daki ikametgahları etrafında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP İstanbul İl yönetimi ve milletvekilleri tarafından yürütülen kumpas girişiminin ve tecavüzün arkasındaki kirli ve kinli yüz kendini bir kez daha göstermiştir.

BUNDAN SONRA NE OALCAK, SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi ve yöneticisi Mücahit Avcı’nın, CHP’nin iç iletişim portalı CHPNet platformunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik itibar suikastı örgütlemesiyle ilgili yazışmaları kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Gizli yazışmaların ortaya çıkmasıyla birlikte Fahrettin Altun ve Fatmanur Altun’un avukatı Sezgin Tunç, sorumluların tespiti için müvekkilleri adına tüm hukuki yolları sonuna kadar kullanacaklarını açıkladı.

Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

İlk adım savcılığa suç duyurusunda bulunmak olacak. Savcılık, eğer isterse konuyu hakaret, iftira gibi suçlar dışında örgütlü suç kapsamında da değerlendirebilecek. Savcılık olayda suç unsuru gördüğü takdirde soruşturma başlatılacak ve ardından Emniyete araştırma talimatı verilecek. Bu noktada delillerin toplanması ve ilgili kişilerin ifadelerinin alınması aşamasına geçilecek.

Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre delil tespiti amacıyla başta CHPnet sistemi olmak üzere bu sistemle bağlantılı CHP’ye ait tüm diğer dijital sistemlerde de adli bilişim incelemesi yapılabilecek.

Önceki benzer vakalar da dikkate alındığında sürecin şöyle işlemesi bekleniyor.

Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından CHPnet sistemine Savcılık talimatı doğrultusunda el koyma ve imaj alma işlemi yapılabilecek.

Daha sonra Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki Adli Bilişim Bürosu tarafından kumpas ve organize suça ilişkin elde edilen tespitler savcılığa gönderilecek. Bilişim ile ilgili teknik işlemlerin akabinde, rapordaki kumpas ve suç unsurları Savcılık tarafından incelenerek şüpheli kişi veya kişiler aleyhine iddianame düzenlenebilecek.

İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda ilgili suç hükümleri kapsamında sorumlu kişi veya kişilerin yargılanmasına başlanacak.

YORUMLAR 7
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok ağır Davalar açın Chp,lilere kafalarını kaldıramasınlar!!
    Cevapla
  • Candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunları ezelden beri düşman bildik vesselam. Gelecekleri varsa görecekleri vardır. Onlardan korkan onlar gibi olsun. Bunlar ancak korkak alçak müfteri bozguncudurlar. Bunlarda karşımıza çıkacak cesaret yoktur. Gezizekalı putperestler. Hayatları yalan! Gerçeği Allah onlara geride hiçbirşey bırakmayan ateşiyle gösterecek biiznillah!
    Cevapla
  • Yurtseven 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence herkes CHP ye bi dava açması lazım. Türkiye yi dünyaya rezil ettiler.
    Cevapla
  • Synann 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk ifadesinden sonra serbest bırakıldı. (Temsili haber:)
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    artik bu Ülkeye güzel bi temizlik sart oldu . bu ülkede bir cok kripto gavur enigi dolu . bunlara bu ülkeyi dar etmenin zamani gelmedimi ?
    Cevapla
  • MUHSİN BAŞKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanı geldi de geçiyor bir hainlik iki üç beş yeter ama kadar çok fazla katlanamıyoruz artık şımarıklaşıyorlar azgınlaşıyorlar şirretleşiyorlar bunlara katlanmak zırunda değiliz bizim dedelerimiz milyonlarca ŞEHİD bahasına Selçukluyu Osmanlıyı Türkiyeyi kurdu onların dedeleri israili yunanistanı ermenistanı vs kurdu bilmem anlatabildim mi? kim kendini nereye ait hissediyorsa oraya defolup gitsin burada canımızı daha fazla sıkmasın
    Cevapla
  • ENÇOK HAİN BİZDE 3 yıl önce Şikayet Et
    Emmoğlu, geldi de ama biz insanız yapamayız ha...ALLAH yardımcımız olsun, müslüman uyanık ol....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...