MSB duyurdu: Pençe-Kartal Operasyonu başladı

Son Dakika Haberi; Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal Operasyonu başladığını bildirdi.

GİRİŞ 15.06.2020 00:20 GÜNCELLEME 15.06.2020 07:09
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor” denildi.

 

 

IRAK'TA TERÖRİST ÜSLERİNE YÖNELİK HAVA HAREKATI

 

 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekatı icra edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından operasyonun gerekçesine ilişkin "Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla..." açıklaması yapıldı.

"TERÖR YUVALARINI KURUTACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız. Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin" ifadelerini kullandı.

BAKAN AKAR HAREKAT MERKEZİNDE

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, Pençe-Kartal Operasyonunu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

YORUMLAR 112
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Pençe harekatı genişletilmesi kandil yok edilmeli
    Cevapla
  • CanTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    herzaman söylüyordum terörist yok terörist kentler şehirler var , daha doğrusu teröristlerin işgal ettiği kent ve şehirler şu an ypg nin elindeki kentler terörist kentlerdir bunların lojistiklerini sağalamaktadır bu anlamda buralardan saldırılar bizlere olmakta bunların buralardaki kampları karakolları vs vurulmalıdır işgal etmemize gerek yok yapılması gereken belli eğitim yerleri ve kamplarını ypg nin vurmalıyız dağların tepesine mağaralara gelene kadar daha kolay hedefler var ypg ye öyle darbeler vurmalıyızki Türkiyeye saldırırken değil 2 ,10 kez düşünmeli
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    İşi ehline teslim edince başarı kendiliginden geliyor hükümeti tebrik ediyorum milli savunma bakanları her zaman başarılı generallerden seçilmelidir
    Cevapla
  • Harmandali 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimşek olup yıldırım olup kasırga olup tepelerine bineceğiz Allahın izniyle. Allah askerimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    egitim konusunda irak ile birlikte birseyler yapilabilirmiyiz acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı