Hangi illere seyahat yasağı getirildi? İstanbul Ankara İzmir'de giriş çıkış yasağı var mı?

9 ile giriş çıkışlar yasaklandı. HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' çağrısı yapması ve Koronavirüs salgını riski nedeniyle bazı şehirlere giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Açıklanan iller arasında ise İstanbul, Ankara ve İzmir en çok merak edilen şehirler arasında yerini aldı. İşte seyahat yasağı olan iller ve sona erecekleri tarihler...

Hangi illere seyahat yasağı getirildi? İstanbul Ankara İzmir'de giriş çıkış yasağı var mı?
Hangi illere seyahat yasağı getirildi? İstanbul Ankara İzmir'de giriş çıkış yasağı var mı?
GİRİŞ 17.06.2020 09:40 GÜNCELLEME 17.06.2020 09:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şehirler arası seyahat yasağı 1 Haziran itibari ile normalleşme süreci kapsamında kaldırılmıştı. HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' çağrısı yapması ve koronavirüs salgını riski nedeniyle tedbir amaçlı 9 ile giriş çıkışlar yeniden yasaklandı. Vallikler tarafından açıklanan iller sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de de giriş çıkışlar yasak mı en çok merak edilen iller arasında yerini aldı. Peki hangi illere giriş çıkışlar yasaklandı? İşte açıklana o şehirlerin listesi...

 

HANGİ İLLERE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI?

HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' çağrısı yapması ve koronavirüs salgını riski nedeniyle Adana, Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ illerine giriş ve çıkışlar yasaklandı.

İLLERE GİRİŞ ÇIKIŞLAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

 

Edirne’de il dışından girişler 3 gün süreyle yasaklandı.


Kocaeli’ye giriş çıkışlar 15 gün süreyle yasaklandı.

Sakarya’da araç ve kişilerin kente giriş çıkışları 5 gün süreyle yasaklandı.

Tekirdağ Valiliği, İl geneline girişlerin 14-17 Haziran’da sınırlandırıldığını bildirdi.

Bitlis Valiliği gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Hakkari Valiliği, iki günlük kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Kırklareli’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşleri 14-20 Haziran’da yasaklandı.

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu. Yasakların ne zamana kadar devam edeceği ise belirtilmedi.

Adana'da, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla toplantı çağrıları yapılması üzerine milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışları, pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle sınırlandırıldı.

YORUMLAR 3
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Görünen abd de polise cinayet ile halki sokaga döktürduler Türkiyede sokaga döküp salgina hiz verdirme görevi hdp nin.Bence tek başina beceremez ona yardimci parti lazim....Uyan milletim tam piyon bunlar.
    Cevapla
  • ayna 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütü HDP mi.
    Cevapla
  • LoSTaT 3 yıl önce Şikayet Et
    değilmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri