Libya'dan büyük jest: Osmanlı padişahının adını verecekler

Libya’nın Tacura kentinde belediye yetkilileri, ünlü sahil yolu olarak bilinen yolu Osmanlı Padişahı "Kanuni Sultan Süleyman'ın" adı verileceğini açıkladı.

Libya'dan büyük jest: Osmanlı padişahının adını verecekler
Libya'dan büyük jest: Osmanlı padişahının adını verecekler
GİRİŞ 15.06.2020 20:29 GÜNCELLEME 15.06.2020 20:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Libya’nın Tacura kentinde belediye yetkilileri, önemli bir karara imza attı. Tacura kentinin sahilyoluna Osmanlı Padişahı "Kanuni Sultan Süleyman'ın" anısına 'Muhteşem Süleyman' olarak adlandıracağını açıkladı. Belediye Başkanı Hüseyin Bin Attiya, Libya tarihinde büyük öneme sahip Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın, Trablus halkını özgürlüğüne kavuşturmak için gösterdiği çabanın anısına bu adımı attıklarını ifade etti.

 

 

5 BİN LİBYALI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Tacura kentinde Belediye Başkanı Bin Attiya, Hamidiya’da bulunan ‘El-Fener’den başlayan ve Jazeerat Esban kavşağına kadar olan bölümün bundan böyle  ‘Muhteşem Süleyman’ olarak adlandırılacağını ifade etti. 1510 yılında İspanyol askerlerinin Trablus'u işgal ettiklerinde yaklaşık 5 bin kadar Libyalı'nın hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de esir düştüğü işgal, dönemin Osmanlı İmparatorluğu Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın yardımıyla 1551 yılında İspanyol yönetiminden kurtarılmıştı.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KENTİ 2011 YILINDA ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılında Başbakanlık görevindeyken Tacura'yı ziyaret etmiş, kent girişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle donatılmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • F.sürücü 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok hoşuma gitti bu yorumları yapan kardeşlerinden allah razı olsun Allah ordularımıza güç kuvvet versin iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin .amin
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Kuzey afrikayı hiç bir zaman sömürmedi, önce haçlıların işgalinden kurtardı , sonra sulh içinde yüzyıllardır yaşamalarını sağladı. Fakat sanayi devrimi yapamadığı için haçlılara yenildi ve arap topraklarını koruyamaz hale geldi. Osmanlı olmasa idi arap toprakları 500 sene haçlıların sömürgesi olacaktı. İspanya gibi belki kuzey afrikada tekrar hristiyanlaştırılırdı. Vicdan sahibi her arap Osmanlıyı minnetle anıp, hayırla yad etmeli.
    Cevapla
  • AKINCI 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    duydunuzmu suudiyonistler ömer muhtarin torunlarini ? !
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi izniILLAH ,SU AKACAK YATAGINI BULACAK,KIMSE TURKIYENIN YUKSELISINI ,LIDERLIGINDE UMMETIN BIRLIGI ILE ,ISLAMIN DUNYAYA ADALET GETIRMESINI ONLEYEMEYECEK..
    Cevapla
  • Beta 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında küffarı dost edinmeyen Libya Allah'u Teala razı olsun İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz